Létrehozva: 2018.06.25.

15 évesen halt meg a fiatal focista: Orvosi hiba okozta Zsolt halálát?

Érsek Zsolt egy mérkõzésen történt ütközés után a kórházban életét vesztette, a szülei úgy vélik, hogy az orvosok megmenthették volna.

dunaszerdahelyi, hatgyermekes családból származó Zsolt Galgócon játszott bajnoki mérkőzést még három éve, amikor csapata kapusával és az ellenfél játékosával ütközött. Az ütközés következtében Zsolt mája leszakadt, szétroncsolódott. Ez a diagnózis a nagyszombati kórházban derült ki, ahová a játékost a végzetes ütközés után azonnal elszállították. Hat órás műtéten esett át, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A halálával kapcsolatos szakértői vélemények kiállítása mintegy két évig tartott, a 15 évesen elhunyt fiú édesanyja pedig most a Novy Cas-nak nyilatkozott az eredményekről.

"Anyu, ne sírj! Nehéz beszélnem, nagyon fáj" - ezek voltak utolsó beszélgetésük szavai édesanyja szerint, aki nem tudott megbékélni fia halálával. Ezért is készíttették a szakértői véleményt.

Világosan le van írva benne, hogy a két mentős azt állítja, a fiunk félórát várt az orvosra, további félórát ultrahangra, aminek a belső vérzést kellett volna kizárnia. Úgy gondoljuk, az illetékesek megpróbálják eltitkolni a szolgálatteljesítő orvos felelősségét

- fogalmazott Iveta, hozzátéve, a szakértői vélemény is leírja, hogy márpedig éppen a belső vérzés volt az egyik oka fia halálának.

Nem állítja, hogy fia túlélte volna, ha az orvosok ezt korábban észreveszik, viszont annyi bizonyos, hogy a túlélési esélyeit jelentősen megnövelte volna. A család az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalhoz fordult, az ügyben pedig eljárást folytat a nagyszombati rendőrség is. 

Mária Linkesová szlovák rendőrszóvivő mindössze annyit közölt a nyomozás állásáról, hogy folyamatban vannak a szükséges vizsgálatot, hogy jogerős döntést hozhassanak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Szívbemarkoló, ezt ígérte a rákbeteg Katalinnak Vilmos herceg

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó