2 hónapja

Kétgyermekes anyaként teljesíti a világ legnehezebb terepfutó versenyeit Csillag Eszter

Hobbinak indult Eszter életében a futás, napjainkra pedig a világ legjobbjai között jegyzik a művészettörténész édesanyát. A Hongkongban élő sportoló csak 2015-ben kezdett komolyabban futni, de alig pár év alatt a Top10-es versenyzők közé került.

Minden idők legjobb magyar és a világ egyik legjobb idejével harmadik helyezettként ért célba a 38 éves Csillag Eszter a Western States 100 elnevezésű százmérföldes (161 kilométeres) ultraversenyen. Ez a világ egyik legnevesebb terepfutó eseménye, melyen a futóknak 5500 méter szintemelkedést és 7000 méter szintlejtést kell teljesíteniük. 

Eszternek egy jó hobbiként indult a futás, mára a világ legjobbjai közé tartozik  Fotó: jack yao

Szigorú előírások

A megmérettetést az Egyesült Államokban, Kalifornia államban, azon belül pedig a Sierra Nevada hegységben rendezik meg évente, 1977 óta. A táv, a hőmérséklet és a terepviszonyok próbára teszik a versenyzőt, de ahhoz, hogy egyáltalán elindulhasson, szerencsére is szükség van, hiszen a 161 kilométernek egy mindössze 6 és fél kilométeres szakasza fokozottan védett természetvédelmi területen vezet át, emiatt 370 résztvevőben korlátozták a létszámot, ami tovább nehezíti a bekerülést. Sorsolással vagy egy úgynevezett golden ticket versenyen szerzett eredménnyel lehet a szűk keretbe bekerülni. Akár hosszú évek is eltelhetnek, amíg valaki kvalifikálja magát. 

Eszter büszkén mutatja a versenyre kapott rajtszámát  Fotó: WSER/ Hilary Ann Yang

Egyéni csúcs

Eszter 17:07:55 órás eredménnyel teljesítette a távot, ezzel a harmadik helyezést érte el a nők versenyében. 

Ez az eddigi legjobb eredmény, amit elértem, nagyon pozitív előrelépés ez a sportkarrieremben

- fogalmazott Eszter, akitől megtudtuk, hogy idén olyan jó eredmények születtek a versenyen, amire nagyon régóta nem volt példa.

"A verseny ötvenéves történelmében a valaha volt leggyorsabb női top tíz befutó volt az idei, ami azt jelenti, hogy az engem megelőző első és második helyezett is megdöntötte a korábbi pályacsúcsot" 

- osztotta meg lapunkkal a terepfutó, aki arról is beszélt, hogy családanyaként nem könnyű a sok-sok edzést és felkészülést összeegyeztetni, de ő ezt rugalmassággal igyekszik kezelni.

A munkám, a családom és a sport kitölti az életemet, próbálok mindig csak az előttem lévő feladatra, teendőre koncentrálni és azt a legjobban elvégezni

- tudatta a sportoló, aki azt is elárulta nekünk, hogy a fizikai mellett a mentális felkészülésre is szán időt, sőt a táplálkozása is ehhez igazodik. 

Több mint 17 órás futás után, a befutóban férjével és kislányaival  Fotó: WSER/ Hilary Ann Yang

Befutó a gyerekekkel

A verseny vége különösen megható volt Eszter számára, és nemcsak amiatt, hogy teljesítette az emberpróbáló megmérettetést

Az utolsó métereken együtt futottam a férjemmel és a két kislányunkkal, Emmával és Noémivel, ez nagyon megérintett, mivel nem volt előre megbeszélve

- emlékezett vissza Csillag Eszter, aki beavatott minket abba is, hogy gyermekeinek teljesen természetes, hogy az anyukájuk fut és ha teheti, családja is elkíséri a versenyekre.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakított G.w.M és Kulcsár Edina?

origo.hu

Ötmillió forintért vett kutyát a TV2 sztárja

metropol.hu

Fekete péntek: megint elgázolt a vonat valakit

metropol.hu

„Az éj leple alatt fotózták az udvart” – gyanús alakok járják Pesterzsébetet, Erika az unokáját félti

origo.hu

A műtőasztalon fekszik Horváth Gréta

travelo.hu

Megelevenedik a Hangdómban Csontváry Magányos Cédrusa

vg.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc(x)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

ripost.hu

Darabok hullottak le az arcáról: megszólalt a robbanásban megsérült férfi menyasszonya

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-