Sorsok

Szerző Sz. Z.

1 hónapja

Azt mondták neki, járni se fog, most ismét a cirkusz kupolájában repül

Megnyerte szerelmével a monte-carlói Arany Bohóc díjat 2017-ben. 2020 januárjában tíz métert zuhant a kupolából és úgy összetörte magát, hogy azt mondták neki, járni se fog. Most a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában ismét a kupolában repül a férjével, védőháló nélkül.

Egy különleges párost is láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkusz új, A sztyeppe illata című műsorában: a Sky Angelsnek a premieren állva tapsoltak a nézők. A műsoruk is lélegzetelállító, de a történetük igazán szívszorító és arról tanúskodik, hogy az ember bármire képes, ha eléggé akarja.

Páros repülés a kupolában. Fotó: Balogh Zoltán

Kristina Vorobyeva és Rustem Osmanov életében a szerelem központi helyet foglal el: szerelmesek egymásba és szerelmesek a cirkuszba. Olyan páros akrobata mutatványt dolgoztak ki Sky Angels néven, melynek során egymásba kapaszkodva, egymástól függve repülnek a kupolában, minden biztosítás és háló nélkül. Veszélyes számuk 2017-ben elnyerte a "cirkusz Oscar-díját": a 41. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elhozták az Arany Bohóc-díjat.  Boldogságuk határtalan volt, a házaspár együtt járta a világot, mindenütt nagy sikert aratva.

2017
Az Arany Bohóc-díjjal. Fotó: TO-Monaco Pool

Mígnem 2020 január 3-án bekövetkezett az, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie: a kupolából a mélybe zuhantak a Carré-i World Christmas Circus előadásán. Az egyik mutatvány ugyanis az volt, hogy a férfi a fogával tartotta a trapézt, felesége pedig rajta függött, így repültek. Rustem Osmanov foga azonban kitört és mindketten lezuhantak. Mivel Kristina ért először földet, rázuhant a férje, így ő sérült meg jobban. A férje agyrázkódást szenvedett és napokig sokkos állapotban volt, Kristinának mindene összetört. 

Kristina a kórházi ágyán. A kép és a történet annakidején bejárta a világsajtót. Fotó: Facebook

Az orvosok először azt mondták , járni sem fog tudni, de Kristina kijelentette: ismét repülni fog a cirkuszi kupolában férjével. Három műtétet végeztek el a nyakán és a gerincén, hónapokig egy amszterdami rehabilitációs klinikán lábadozott. 2020. április közepén már arról szóltak a híradások, hogy ismét lábra állt és sétál. 

Arra számítunk, hogy április végén mankóval kilép az ajtón. Rehabilitációja nagyon intenzív volt. Magatehetetlen volt, amikor hozzánk került, csak a lábát tudta mozgatni

- számolt be az artista állapotáról gyógytornásza, Mireille Pont. 

Kristina tartotta a szavát, legyőzte félelmét és a legnagyobb fájdalmak árán is tornázott, mozgott, hogy visszanyerje képességeit. Most pedig a Fővárosi Nagycirkuszban is bizonyította: képes mindarra, amire a baleset előtt, és ismét repül férjével a kupolában:

A sztyeppe illata

A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, aminek április 5-én volt a premierje. Türkmén, üzbég, mongol, magyar és ukrán artistaművészek elevenítik fel kulturális gyökereiket a cirkuszművészet segítségével. A műsorban autentikus zenére vágtázó lovak, hajlékony és vakmerő artisták, megannyi csoda látható.  Fekete Péter rendező ismét porondra hívta a több mint egy éve a háború elől hozzánk menekült, nálunk vendégeskedő és tanuló ukrán artistaképzős fiatalokat is.

Az előadáshoz egy kiállítás is kapcsolódik: a Fővárosi Nagycirkusz előtti téren felállított sátorban etnográfiai fotókiállítás látható. Sántha István szociálantropológus 1989 óta folytatott szibériai, valamint közép- és belső-ázsiai terepkutatásai során készített felvételei láthatók.  

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Marco Rossi elbúcsúzott, Suhajdáról beszélt egy serpa és egy orvos, Verstappen megállíthatatlan volt

origo.hu

Súlyos döntést kell meghoznia Opitz Barbi édesapjának

borsonline.hu

Álomszép menyasszony volt: Titokban másodszor is férjhez ment az Operett sztárja

mandiner.hu

A román külügy szerint „nem megfelelő”, hogy Novák Katalin az erdélyi himnuszból idézett a Facebookon

life.hu

A nyílt utcán szúrtak le egy kisgyereket: apja a karjában tartotta, amikor egy másik férfi rátámadt

hirtv.hu

Radar - Virágzik a pünkösdi rózsa

origo.hu

Botrányt okozott Selena Gomez Beyoncé párizsi koncertjén - videó

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2023. május 29-június 4.: a Mérleg Hold békét, a Nyilas telihold lobbanékony hangulatot hoz

ripost.hu

Az anya sikolya törte meg a kórházi folyosó csendjét: fia a szeme láttára halt meg

ripost.hu

Összetörtek a kollégái: váratlanul elhunyt a népszerű műsorvezetőnő

ripost.hu

"Az agymosott Harry herceg végre ráébredt az igazságra Meghannal kapcsolatban"

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

Sorsok

Hogyan lett Kata Csongrádi Máriából? - 50 éve színpadon az örökifjú sztár - archív fotókkal