Létrehozva: 2023.04.09.
Módosítva: 2023.04.09.

Azt mondták neki, járni se fog, most ismét a cirkusz kupolájában repül

Megnyerte szerelmével a monte-carlói Arany Bohóc díjat 2017-ben. 2020 januárjában tíz métert zuhant a kupolából és úgy összetörte magát, hogy azt mondták neki, járni se fog. Most a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában ismét a kupolában repül a férjével, védőháló nélkül.

Egy különleges párost is láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkusz új, A sztyeppe illata című műsorában: a Sky Angelsnek a premieren állva tapsoltak a nézők. A műsoruk is lélegzetelállító, de a történetük igazán szívszorító és arról tanúskodik, hogy az ember bármire képes, ha eléggé akarja.

Páros repülés a kupolában. Fotó: Balogh Zoltán

Kristina Vorobyeva és Rustem Osmanov életében a szerelem központi helyet foglal el: szerelmesek egymásba és szerelmesek a cirkuszba. Olyan páros akrobata mutatványt dolgoztak ki Sky Angels néven, melynek során egymásba kapaszkodva, egymástól függve repülnek a kupolában, minden biztosítás és háló nélkül. Veszélyes számuk 2017-ben elnyerte a "cirkusz Oscar-díját": a 41. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elhozták az Arany Bohóc-díjat.  Boldogságuk határtalan volt, a házaspár együtt járta a világot, mindenütt nagy sikert aratva.

2017
Az Arany Bohóc-díjjal. Fotó: TO-Monaco Pool

Mígnem 2020 január 3-án bekövetkezett az, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie: a kupolából a mélybe zuhantak a Carré-i World Christmas Circus előadásán. Az egyik mutatvány ugyanis az volt, hogy a férfi a fogával tartotta a trapézt, felesége pedig rajta függött, így repültek. Rustem Osmanov foga azonban kitört és mindketten lezuhantak. Mivel Kristina ért először földet, rázuhant a férje, így ő sérült meg jobban. A férje agyrázkódást szenvedett és napokig sokkos állapotban volt, Kristinának mindene összetört. 

Kristina a kórházi ágyán. A kép és a történet annakidején bejárta a világsajtót. Fotó: Facebook

Az orvosok először azt mondták , járni sem fog tudni, de Kristina kijelentette: ismét repülni fog a cirkuszi kupolában férjével. Három műtétet végeztek el a nyakán és a gerincén, hónapokig egy amszterdami rehabilitációs klinikán lábadozott. 2020. április közepén már arról szóltak a híradások, hogy ismét lábra állt és sétál. 

Arra számítunk, hogy április végén mankóval kilép az ajtón. Rehabilitációja nagyon intenzív volt. Magatehetetlen volt, amikor hozzánk került, csak a lábát tudta mozgatni

- számolt be az artista állapotáról gyógytornásza, Mireille Pont. 

Kristina tartotta a szavát, legyőzte félelmét és a legnagyobb fájdalmak árán is tornázott, mozgott, hogy visszanyerje képességeit. Most pedig a Fővárosi Nagycirkuszban is bizonyította: képes mindarra, amire a baleset előtt, és ismét repül férjével a kupolában:

A sztyeppe illata

A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, aminek április 5-én volt a premierje. Türkmén, üzbég, mongol, magyar és ukrán artistaművészek elevenítik fel kulturális gyökereiket a cirkuszművészet segítségével. A műsorban autentikus zenére vágtázó lovak, hajlékony és vakmerő artisták, megannyi csoda látható.  Fekete Péter rendező ismét porondra hívta a több mint egy éve a háború elől hozzánk menekült, nálunk vendégeskedő és tanuló ukrán artistaképzős fiatalokat is.

Az előadáshoz egy kiállítás is kapcsolódik: a Fővárosi Nagycirkusz előtti téren felállított sátorban etnográfiai fotókiállítás látható. Sántha István szociálantropológus 1989 óta folytatott szibériai, valamint közép- és belső-ázsiai terepkutatásai során készített felvételei láthatók.  

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

Sorsok

Nem hiszed el, mire használják Béla herceg combcsontját

Sorsok

Magyar siker: Az avasi lakótelepről került a világ gasztronómiai csúcsára a pizzaséf