A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
2 hónapja

Lesz magyar F1-es pilóta? 11 évesen a világ élvonalában versenyez a halasi fiú

A lehető legmagasabb osztályban akar majd versenyezni a most ötödikes halasi fiú. Rendkívüli sporteredményei mellett kitűnő tanuló.

Kicsit mesebeli a kiskunhalasi Zsebő Marcell története, aki az átlagos általános iskolás fiúk életét élte és focizással, illetve biciklizéssel töltötte az idejét - néhány évvel ezelőttig. Mostanság a világ leghíresebb versenypályáit koptatja a 11 éves fiú, aki már az első futamgyőzelmét is megszerezte ROK CUP versenysorozatban, a technikai sportok Mekkájában, Olaszországban, amiről a közösségi média oldalán tájékoztatta a nagyérdeműt. 

A fiatal tehetség az apukája társaságban adott interjút a Ripostnak.

Első futamgyőzelme után a dobogó tetején büszkén emeli magasba a serleget Zsebő Marcell Castrezzatoban 

Megfertőzte a benzingőz 

Az ifjú gokartos édesapja, Zsebő Károly saját bevallása szerint megszállottja a technikai sportoknak, olyannyira, hogy elhatározta: saját versenyjárművet vesz magának. Ám úgymond túlteljesítette a tervet.

Az üzletben nézelődve megláttam egy apró, egy gyermekgokartot is és úgy éreztem, ez a fiamnak biztosan tetszene, így az előzetes tervvel ellentétben végül két versenygéppel tértem haza

- emlékezett vissza a különös indulásra a tehetség apukája. Elárulta, hogy a frissen szerzett gokartjaikat a kecskeméti pályán tesztelték, ahol fiát hamarosan meghívták egy versenyre, és innentől a gyermek is megfertőződött a benzingőzzel, mostanra kétszeres magyar bajnok és jelenleg az olasz AV Racing profi csapatának tagja. 
 

Pont, mint a profik 

Akármilyen jól is megy a versenyzés az ötödikes fiúnak, elmondta, hogy a szülei csak úgy engedik ezt meg neki, ha az iskolásban is megfelelőlen teljesít. A kétfrontos helytállás jól megy Marcinak, mert jeles tanuló, ráadásul az iskolája is respektálja a fiú nem mindennapi élethelyzetét.

Nagyon együttműködőek a tanárok, pedig sokat hiányzik, ám engedik neki, hogy előbb megírjon egy dolgozatot vagy feleljen egy-egy anyagrészből. Szerencsére rendkívül szorgalmas, a versenyek közötti szünetekben is tanul, a leckéjét írja

- osztotta meg lapunkkal Károly, aki arról számolt be, hogy már most olyan életet él a fia, akárcsak a F1-es pilóták, a világ különböző helyein versenyez egy nemzetközi csapatban, ahol mindenki angolul beszél, emiatt is külön nyelvleckéket vesz a fiú. Emellett úgynevezett Fit4Race edzéseket is végez, melyek fizikálisan készítik fel a versenyzésre. Mindezek mellett külön kiemelték Darvasi Marcellt, aki a fiú mentora és szerelője a kezdetektől fogva és amikor az olasz csapatba igazolt Marci, akkor is ragaszkodtak a személyéhez. 

Óriási segítséget kapunk a magyar állam által működtetett tehetséggondozó szervezettől, a HUMDA Academy-től is, ahová Marcit több ezer gyermek közül választották ki

- mondta a büszke édesapa. 

Marcit mindenhová követi szerelője és mentora, Darvasi Marcell

Család és barátok 

Az ifjú tehetség elárulta: sokan azt gondolják, hogy nincs gyermekkora, nincsenek barátai, mint a korabeli gyermekeknek, ám ez nem igaz, hiszen a versenyzőtársai között vannak barátai, akikkel ugyanolyan programjai vannak, mintha az osztálytársai lennének, emellett a szülei odafigyelnek rá, hogy a versenyhelyszíneken jusson idő családi kikapcsolódásra is, hiszen nem lehet mindig a lakókocsiban, a versenypályán eltölteni az időt. Marci korát meghazudtoló komolysággal beszélt a jövőjéről: 

Szeretnék a lehető legmagasabb osztályban versenyezni 

- tudatta a tehetség és elárulta, hogy a régi versenyzők közül Ayrton Senna, a maiak közül pedig Max Verstappen a kedvence

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dopeman is beszállt Ganxsta Zolee és ByeAlex háborújába

origo.hu

Újabb részletek: ezért nem fordult vissza Suhajda Szilárd

metropol.hu

"Azt mondta, kövér és öreg vagyok": kidobta egyiptomi szerelme, most mégis több ezer fős lagzira készül

hirtv.hu

Rétvári Bence: Háborús időkben a háborúból ki kell maradni

ripost.hu

Szabó Zsófi bikiniben mutatta meg tökéletes alakját

magyarnemzet.hu

Szoboszlai berontott, és sörrel öntötte nyakon az edzőjét + videó

travelo.hu

Derékfájós fiatalokat keresnek gyógyvíztesztelésre Bükfürdőn

ripost.hu

Tragédia történt Zala vármegyében

ripost.hu

Ledobta a melltartót a háromgyermekes színésznő: félmeztelenül pózolt

ripost.hu

Ezt nem teszi zsebre: Dopeman csúnyán beszólt ByeAlex-nek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

Sorsok

Azt mondták neki, járni se fog, most ismét a cirkusz kupolájában repül

RIPOST7

További fejlemények Ursula von der Leyen körül

Sorsok

Hogyan lett Kata Csongrádi Máriából? - 50 éve színpadon az örökifjú sztár - archív fotókkal