SIKK

Mosoly és lelki béke: A balinéz nők hihetetlen szépségtitkai

Csodaszépek, nyugodtak, és mintha egyáltalán nem fogna rajtuk az idő. A fél világ csodálja a balinéz nőket, mindenki kíváncsi a titkukra. Ennek jártunk utána.
  • Szerző: Z.K.

Az ázsiai nők szépsége messze földön híres, ám legkülönlegesebbek mégiscsak a Bali szigetén élő nők.  Nem véletlenül hívják az istenek szigetének ezt a mesés helyet: szépség, harmónia és béke árad a balinéz nőkből. Vajon van valami különleges titkuk? Ennek jártunk utána.

1. Egészséges táplálkozás

A balinéz ételek alapja a rengeteg zöldség és kevés hús, rizskörettel; mely minden nyugati, diétás étrendben megtalálható. Csakhogy a balinéz nők mindennap ezt fogyasztják, így nem csoda, hogy megőrzik tökéletes alakjukat. Ráadásul a helyiek egyfajta szertartásként végzik az étkezést, nincs gyorsan bekapott ebéd vagy vacsora - ez pedig a hosszútávú egészség és szépség alapja.

2. Harmónia és belső béke

A balinéz nőknek kisgyermek koruktól kezdve megvan a helye a közösségben, társadalomban. A család összetartása, otthon biztosítása mellett ma már dolgoznak is, így olyan tevékenységet is végeznek, melyben kiteljesedhetnek. Önmagában, egyedül nem létezik nő a szigeten - vagy a szülői család, vagy a férj családja veszi körül őket - az összetartozás élménye hatalmas belső erőt ad.

3. Rendszeres mozgás - életörömmel vegyítve

A balinéz táncok általában egy történetet mesélnek el, és közben a táncos harmóniába kerül saját lényével és a természettel. A számtalan táncforma között találunk olyat is, ami a harcművészethez hasonló mozdulatokat jelenít meg, aki ezeket elsajátítja, hihetetlen belső tartásra tesz szert. A látványosság mellett ezek a táncok kemény állóképességet is igényelnek.

4. Natúr kozmetikumok

Nemcsak a szokásokban és az étkezésben, de a kozmetikumokban is a természetközeli szemlélet az első, így minden helyi szépítőszer 100 százalékban természetes alapanyagokból készül. A balinéz nők így őrzik meg sugárzó szépségüket még idős korukban is.

5. Hagyománytisztelet és a sors elfogadása

A nyugati civilizációval ellentétben Balin mindennek helye és ideje van, így a rossz eseményeknek, veszteségeknek is. Ahol az istenek tisztelete és az elfogadás uralkodik, ott nincs helye a stressznek. Hiszen utóbbi akkor gyötri a nyugati embert is, amikor meg akarja változtatni, amit nem tud, vagy előre aggódik miatta.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?