SIKK

Gyilkos divat: Ezek a cipők teljesen hazavágják a lábadat

Elképesztő, mit mûvelnek a női lábbal az álomszép és divatos cipők! Mutatjuk, mit tehetsz azért, hogy lábad megússza kiképzést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Itt a nyár, végre dúskálhatunk a cipőválasztékban: kedvünkre választhatunk alkalomhoz, ruházatunkhoz illetve személyiségünkhöz illően. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni reggel a szettünk összeállításakor- a legdivatosabb darabokat ugyanis nem tanácsos hosszú távon viselni.

1. Tornacipő

Rohanó hétköznapokhoz a legjobb választás: könnyű, kényelmes, és szinte bármihez felveheted. Hátránya, hogy a teljesen lapos talp nem nyeli el a rázkódást, így egy idő után megfájdulhat a bokád és a térded. Hosszú távon nem célszerű viselni, illetve ebben edzeni sem a legjobb ötlet.

2. Magas sarkú papucs

Nagyon nőies darab, vizuálisan nyújtja a lábat, és keskenyebbnek látszik benne a bokád. Azonban rendkívül instabil, mivel a sarokrészt semmi nem rögzíti. Hosszú távon ezt sem ajánlott viselni, inkább csak addig, míg bejutsz az irodába vagy lemész a strandra.

3. Papucscipők

Ez a kényelmes és könnyű darab úgy vágja haza a lábad, hogy észre se veszed: mivel nem védi a lábboltozatot, egy-kettő megfájdul benne a lábad.

4. Tangapapucs és szandál

Igazi nyári viselet: könnyű felvenni, víz- és homokálló, ideális strandviselet. Nagyon látványos, dekoratív. Hátránya, hogy hosszú távon a szokatlan izommunkától megfájdulhat a lábad, és a két lábujj között bőrkeményedést okozhat. Ráadásul nem véd a szennyeződésektől és a sérülésektől sem.

5. Tűsarok

A legnőiesebb cipő, alkalmakra is ideális, de egy szimpla farmerral is jól mutat, ráadásul könnyeddé és légiessé teszi a járást. Túl sokáig azonban nem érdemes viselni, mert gátolja a lábujjak vérkeringését, és a természetellenes tartás miatt visszér alakulhat ki. A vékony sarokból adódó esetleges balesetekről még nem is beszéltünk.

6. Balerinacipő

Tucatnyi típusból választhatunk, mindenhez hordhatók, könnyű felvenni őket. De vigyázat: lúdtalpat okozhat, megfájdulhat a térded, a hátad és a derekad, ha túl sokat gyalogolsz benne!

7. Platform cipők

Magasabb leszel benne, ezáltal vékonyabbnak látszol, és a platform miatt nagyságrendekkel kényelmesebb a többi magassarkúnál. Óriási hátránya, hogy lépéskor nem a természetes, gördülő mozdulatot teszi a lábad, ezért túlterhelődnek az izmaid. Az extra magas sarok miatt pedig nagyobb a bokaficam veszélye.

Joggal teheted fel a kérdést: rendben, de akkor járjunk mezítláb? Meglepő, de az sem egészséges: a mesterséges környezet, a beton- és aszfaltjárdák egyáltalán nem tesznek jót a lábnak; ha hosszú távon járnánk mezítláb, fájdalmakat és lúdtalpat okozna.

Vannak azonban egyszerű trükkök. Cipővásárlásnál érdemes kényelmes talpbetéteket venni, az extrém darabokat tényleg csak rövid időre és alkalomszerűen hordani, kerülni a túl magas sarkakat, és gyakran váltogatni a cipőtípusokat. Nem kell tehát lemondani a csodaszép és szexi lábbelikről, mértéket kell tartani.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?