Létrehozva: 2020.07.10.

Gyönyörű barna bőrt szeretnél? Ezt próbáld ki

A tengerparti országokba utazva, az első néhány napon biztos te is mindig irigykedve nézed a helyi hölgyek napbarnította, csodás bőrét. Ahány ország annyi szokás! Utánajártunk, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.

A brazil bikini titka

Ugyan ki ne irigyelné a napsütötte brazil tengerpartok feszes fenekű lányait, akik csoki bőrükkel szinte mindenkit elvarázsolnak. Talán nem is gondolnád, de egy borzasztó egyszerű trükköt használnak nap mint nap. Amikor kimennek a strandra, azonnal nedves homokkal masszírozzák be a testüket, amivel nem csak vérkeringésüket élénkítik, de az elhalt hámsejtektől is megszabadulnak napozás előtt. Szerencsére ma már nem csak a tengerparton juthatsz hozzá homokhoz: kiváló, homokszemekkel dúsított bőrradírokat is vásárolhatsz a drogériákban. Ezután, ha szeretnéd követni a brazil nők szokásait, a legjobb, ha kókuszolajat kensz magadra. Ez ugyanis azonnal bársonyossá teszi a bőrt, ráadásul ez a természetes zsiradék fényvédő hatással is rendelkezik.

Az olaszok az olívaolajra esküsznek

Az olasz nők pontosan tudják, hogy olívaolaj a bőrükre kenve is nagyon egészséges. Ez a természetes zsiradék ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-itamint, klorofillt, karotin-származékokat és polifenolokat is, melyek mind képesek szembeszállni az öregedést felgyorsító szabadgyökökkel szemben. Ettől függetlenül nem árt, ha tudod, hogy az olasz nők sokkal jobban hozzászoktak a napsütéshez, mint mi, vagyis ha érzékeny a bőröd az olíva sajnos nem nyújt elég védelmet. A napozás után bőrápolásra viszont tökéletes, hiszen az extra szűz olívaolaj egyik legjobb természetes testápoló.

Fotó: pexels.com

A francia trükk: napozás után levendulavíz

A Riviérán élő hölgyek a répában található béta-karotinra esküsznek, mely bizonyítottan csodás bronzos árnyalatot garantál. A francia nőknek azonban van még egy nagy trükkjük. Napozás után, hogy csökkentsék a nap okozta leégést, és kiszáradást, szinte azonnal levendulavízzel fújják le a testüket, és így elkerülik a lehámlást.

A spanyolok és a görögök a hajat is védik

A mediterrán országokban élő nőknek különösen oda kell figyelniük a hajápolásra, mert a sok és erős napsütés szárazzá és töredezetté teheti a hajukat. A spanyol nők ezért hetente egyszer ápoló pakolást készítenek. Két tojásfehérjét kemény habbá vernek ezt kenik a nedves hajukra. Törölközőt raknak rá, majd 10 perc múlva átsamponozzák, végül langyos vízzel leöblítik. A görög hölgyek egy másik praktikát használnak a fürtjeik felfrissítésére. 3-4 rozmaringágat forró vízbe dobnak. Kihűtik, és ezzel a csodálatos illatú folyadékkal öblítik le a hajukat mosás után.

+ 1 mediterrán tipp a barna bőr megőrzéséhez

Nem csak a csodás bőrszín megőrzésében, de a fogyásban is szuper segítség lehet a béta-karotin, az A-vitamin elővitaminja. Ez az anyag erőteljes antioxidáns: ez egyrészt a bőr idő előtti öregedését segít megelőzni, másrészt az immunrendszer működését és a zsírbontás gyorsítását is segíti.

Miben találsz karotint?

Minden élénk színű zöldség és gyümölcs bővelkedik benne, főként a narancsszínben pompázók. Különösen sok van belőle a sárgarépában, a sárgadinnyében, a sárgabarackban és a sütőtökben.

Egy igazi barna bőr koktél: gyümölcscentrifugában csavard ki 10 dkg sárgarépa és 10 dkg sárgadinnye levét, keverd össze, öntsd fel fél deci vízzel, és tegyél bele két jégkockát.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 színész, akik tragikus körülmények között haltak meg

origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

borsonline.hu

Íme a négy legmakacsabb csillagjegy mind közül – Köztük vagy?

vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

mandiner.hu

Pankotai Lili megcsúszott, de úgy tűnik, sikerült elballagnia

origo.hu

Durván visszavágott Kecskés Enikő állításaira T. Danny

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

SIKK

Újra divat a szoknya. Te melyikben perdülnél táncra?

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák