3 éve

Szeretnél világosabb hajat? Itt a megoldás szőkítés nélkül

Úgy gondolod, hogy a sötét hajszíned csak a kémiai hajfestékektõl lesz világosabb? Ez nem feltétlenül igaz: számos olyan természetes módszer létezik, amelyik festék nélkül is képes világosítani a hajat.

Azt azért érdemes tudni a természetes szőkítőszerekről, hogy a feketéből világosszőkét aligha fognak csinálni. Ám ha csak néhány árnyalatnyit szeretnél világosítani a hajadon, érdemes velük megpróbálkoznod.

Citromlé

A citrom leve a legismertebb természetes szőkítő. Keverd össze egy citrom levét ugyanannyi vízzel, majd vidd fel a hajadra, és hagyd rajta 20-30 percig. A sötétszőke és a világosbarna hajat képes pár árnyalattal világosabbra színezni. Mégpedig vörös tónusok nélkül.

Ecet

Az almaecet vöröses tónust ad a hajnak, úgy, hogy a színe nagyjából ugyanaz marad. Keverd el egyenlő mennyiségű vízzel, és vattapamaccsal vidd fel a színezni kívánt tincsekre. Vagy szórófejes flakonból szórd rá az egész hajra. 30 perc után öblítsd ki a hajból, majd szárítsd meg a hajadat.

Kamillatea

Főzz egy csésze erős kamillateát, és hagyd langyosra hűlni. Ezután vidd fel vattapamaccsal az egyes tincsekre, vagy borítsd rá az egész hajadra. Menj ki a napra 30 percre, hogy még jobban kiszívja a hajadat a nap, majd 30 perc után mosd ki a kamillateát.

Henna

A legtöbb hajszínt a henna sötétíti, ám a nagyon sötét barna, vagy fekete hajat a henna kissé kivilágosítja, és vörös tónust ad neki. Adj körülbelül 3 evőkanál hennaport fél csésze forró vízhez, majd pihentesd a keveréket legalább 12 órán keresztül. Kend fel a hajadra, és hagyd rajta 2-3 óráig, majd mosd ki alaposan.

Méz és olívaolaj

Negyed csésze méz és negyed csésze olívaolaj keverékét kend fel a hajadra, és hagyd rajta 30-60 percig. Utána 5 percig dolgozd-masszírozd bele a hajadba, végül pedig mosd ki a szokásos módon. Nemcsak világosítja, hanem finom, puhává is teszi a hajat.

Fahéj

A szokásos hajkondicionálódhoz keverj annyi fahéjat, hogy sűrű paszta legyen belőle. Hagyd a hajadon 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.

Méz és ecet

2 csésze almaecet és egy csésze méz keveréke, egy evőkanál kókuszolajjal dúsítva szintén világosítja a hajat: kend fel a hajadra, majd tekerj rá egy törölközőt, és hagyd fenn egész éjszakára. Reggel mosd ki a hajból.

Oldj fel egy evőkanál sót fél csésze vízben, hagyd a hajadon 15 percre, majd öblítsd ki. Ugyanolyan hatása lesz, mint a tengerparti nyaralásnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!