5 éve

Elképesztően bizarr harisnyával villantanak idén ősszel a nők

Sok lány álmodott kiskorában arról, hogy sellõként, a világ gondjaitól távol szeli át a végtelen óceánokat. Egy darabja most valósággá vált ennek az álomnak!

Szerző Gaál Fanni

Az idei nyarat és a fesztiválszezont egyértelműen a csillámpor uralta. Sok furcsasággal találkozhattunk a meleg hónapokban: a csillámcicitől egészen a színpompás popsikig. A legújabb dili nem más, mint a sellőharisnya!

Az sellős őrületet egy koszovói származású 20 éves New York-i dizájner,  Lirika Matoshi találta ki, aki azután vágott bele a saját bizniszbe, hogy egy divatipari főiskola elutasította a jelentkezését. A látványos kudarc hatalmas lökést adott a balkáni lánynak, aki tanulás helyett inkább saját stúdiót nyitott - írja a Metro.

Matosi számításai bejöttek. Egyedi tervezésű sellőharisnyáinak hamar híre ment és tömegével futnak be hozzá a megrendelések.

Minden pár harisnyát egyedileg, saját kezűleg készít el és a vevők igényeit figyelembe véve szinte bármivel hajlandó dekorálni. A tehetős megrendelők gyakran még kristályokat és drágaköveket is rátetetnek egy-egy neccre, így nem ritka, hogy több száz dollárba fáj egyetlen harisnya. Persze az egy alapdarab ára sem kispályás, úgy 8000 forintnál kezdődik a legegyszerűbb sellőharisnya. A kollekció közül itt tudsz válogatni.

Szerző Gaál Fanni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!