Létrehozva: 2017.03.05.

8 szuper trükk, hogy végre megállítsd a hajhullást

A hajhullást rengeteg dolog okozhatja, és ugyanígy az enyhítésére is számos módszer létezik. 8 olvasónk számolt be arról, hogy õk hogyan oldották meg ezt a problémát.

A házi készítésű hajpakolás segített (Janka, 36 éves)

Már fiatalon elkezdtem egyenesíttetni a hullámos hajam, és ez nem tett jót a sűrűségének. Aztán kaptam egy súlyos fertőzést, közben pedig erős gyógyszereket szedtem, és a hajhullás kezelhetetlenné vált. Szinte minden samponra és kondicionálóra allergiás lettem, a fejbőröm kisebesedett. Végül beléptem egy természetes kozmetikumokkal foglalkozó internetes csoportba, és kísérletezni kezdtem az otthon található alapanyagokkal. A kókuszolaj, a henna, a különböző ajurvédás gyógynövények, a kendermagolaj és a ricinusolaj keveréke segített hajpakolásként alkalmazva, ez viszont nagyon jónak bizonyult: a hajam azóta is havonta három centit nő, és teljesen egészséges.

Átalakítottam az étrendemet (Kata, 50 éves)

2009-ben a hajam nagyon elvékonyodott, és semmi sem segített rajta. De nem ez volt az egyetlen tünetem: bizonyos ételek fogyasztása után hasgörcsöm lett, hányinger és fáradtság kínzott. Az orvos végül gluténérzékenységet, és Hashimoto-betegséget, vagyis a pajzsmirigy autoimmun betegségét állapította meg, ez a két állapot pedig komolyan árt a hajnak, a bőrnek és a körmöknek.

Teljesen átalakítottam az étrendemet, például minden gabonaféle kikerült belőle, és más, allergiát okozó élelmiszerekről is lemondtam. Áttértem a bioételekre és a biohúsra. Ettől javult a pajzsmirigyem állapota, és ezzel együtt a hajamé is: másfél évvel később a fodrászom már azt kérdezgette, mi a titka, hogy ilyen sűrű és fényes a hajam.

Jobban bánok magammal (Andrea, 54)

A múlt év elég kemény volt: a lányom elköltözött otthonról, a házasságomban is problémák merültek fel, a macskám pedig vesebeteg lett. Bár sokat foglalkozom a saját testem elfogadásával, depresszióba estem, ettől pedig a hajam is kevesebb lett. Azt vettem észre, hogy túl szigorúan bánok magammal: még a fejemet is túlságosan nagy erővel dörzsöltem hajmosás közben. Így elkezdtem tudatosan arra törekedni, hogy a hajamat, és az egész életemet több megértéssel közelítsem meg: óvatosabban, enyhébb samponokkal mostam hajat, többször hagytam a levegőn megszáradni, és ha ideges voltam, akkor sem tekergettem a hajam az ujjaim köré. Így hamarosan gyorsabban kezdett nőni a hajam, és már nem is törik annyira.

Változtattam a frizurámon (Kriszta, 39 éves)

Mindig vékony, gyenge hajam volt, de a terhességem alatt nagyon sűrű lett. Utána persze kihullott, én pedig mindig összefogva hordtam, hogy ne legyen feltűnő – néha még így is aludtam. Amikor végre kibontottam, alig tudtam kifésülni a gubancokat. Épp ezért olyan frizurát vágattam, amelyikből nem tudtam lófarkat csinálni, és elkezdtem B-vitamint szedni. Ez nagyon sokat segített, ma már alig hullik a hajam.

Kipróbáltam az étrend-kiegészítőket (Saci, 45 éves)

A családomban mindenkinek hullik a haja már a 30-as éveiben, így én is erre készültem. 37 évesen elkezdtem egy kéntartalmú étrendkiegészítőt, az ízületi fájdalomcsillapítóként működő MSM-et (metil-szulfonil-metánt) szedni, amitől nemcsak a hajam lett dúsabb és kicsit hullámosabb, de a térdfájásom is elmúlt.

Elkezdtem többet enni (Klára, 37 éves)

30 évesen fitneszversenyeken indultam, és nagyon szálkásnak kellett lennem, így alig ettem, főleg a szénhidrátbevitelt csökkentettem. A hajam pedig elkezdett csomókban hullani. Az első orvos, akihez elmentem, azt mondta, hogy fogadjam el a hajam ritkulását az öregedés részeként – de én ekkor még csak 30 éves voltam! Végül az segített, hogy többet kezdtem enni, és természetesen egészséges ételeket fogyasztottam – ettől persze felszedtem néhány kilót, de csak így tudtam visszanyerni az egészségemet. Most már tudom, hogy a hajam jól jelzi az egészségi állapotom változásait.

Kínai gyógyteát ittam (Mariann, 37 éves)

Középiskolás koromban Lyme-kórban betegedtem meg, ami durva fáradtsággal, ízületi és izomfájdalmakkal, és más súlyos tünetekkel járt. A kezelés is kemény volt, de végül meggyógyultam. Egy nagymamám-korú nőtől hallottam, hogy van egy kínai tea, a Kuding Cha, amelyik elmulasztja az ízületi fájdalmakat. Kipróbáltam, és nemcsak az ízületeim lettek jobban, hanem a hajam is sűrűbb lett tőle.

Illóolajokat használtam (Lilla, 53 éves)

A menopauza után a hajam egyszerre kezdett őszülni, és erősen hullani. A samponomat és a kondicionálómat is illóolajokkal dúsított biotermékekre cseréltem, és egy speciális illóolaj-keverékkel masszíroztam a fejbőröm. Nemcsak a hajhullás állt meg, hanem a hajam sokkal erősebb is lett, ráadásul nagyon gyorsan nő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók

SIKK

Azt hitted, aranyból csak ékszer készül? Íme 10 kozmetikum arannyal

SIKK

Lelepleztük a stylistok vörös szőnyeges titkait: nincs többé divatbaki, ha te is betartod őket

SIKK

Justin Bieber Nanushka kabátban feszített a Super Bowlon

SIKK

Moss hajat fordítva, eszméletlen lesz a hatás

SIKK

4 durva öltözködési hiba, ami pokolian öregít

SIKK

Krimi péntekek és bónusz elérés a Jocky TV-n