Létrehozva: 2015.12.04.

11 egyszerű trükk a csodálatos hajért

Ritka és vékony szálú a hajad? Akkor biztosan tudod, milyen pokoli nehéz valamirevaló frizurát készíteni belõle. Néhány egyszerû trükk segítségével viszont neked is csábítóan szép hajkoronád lehet.

Válassz dúsító sampont

A dúsító samponok és balzsamok valóban képesek egy kevés tartást adni a hajadnak. Persze megduplázni nem fogják a mennyiségét, de arra tökéletesek, hogy egy kicsit jobban formázható legyen a hajad.

Csak a válladig érjen

Bár az álom általában a hosszú, dús haj, a vékony szálú haj még kevesebbnek látszik, ha túl hosszú. A rövidre vagy félhosszúra vágott frizura általában dúsabbnak hat, mivel a hajszálakat nem húzza le a saját súlyuk.

Tupírozd egy kicsit

Nem kell magadból 80-as évekbeli rocksztárt csinálnod, de ha egy tiszta, használaton kívüli fogkefével vagy tupírfésűvel egy kicsit összeborzolod a hajtöveket, többnek fog látszani a hajad.

Emeld meg a tövénél

A hajtőemelő hatású termékek is képesek a dússág illúzióját kelteni – egyszerűen azáltal, hogy nem hagyják lelapulni a hajat. Ha eddig nem használtál ilyesmit, ideje rászokni.

Melíroztass

Ha nem utasítod el teljesen a hajfestést, lehet, hogy néhány világosabb csík a megoldás. A melírozás ugyanis mélységet és textúrát ad a frizurának. Kérd meg a fodrászodat, hogy segítsen megtalálni a neked legmegfelelőbb árnyalatot.

Fesd be a fejbőröd!

Minél több látszik ki a fejbőrödből, annál ritkásabbnak tűnik a hajad. Keress a hajaddal egyező színű szemhéjfestéket, és egy nagyobb ecset segítségével töltsd ki a hézagokat a fejbőrödön. Az eredmény magáért beszél.

Használj körkefét

A szárításhoz a legjobb, ha kerámiabevonatú körkefét használsz. A hajszárítók óriási választékából pedig szavazz arra, amelyik negatív ionokat bocsát ki, és így megelőzi, hogy szálljon a hajad.

Élj egészségesen

A haj ritkulását gyakran életmódi tényezők, vagy hormonális változások okozzák. A legtöbbet azzal teheted a hajkoronád egészségéért és dússágáért, ha egészségesen táplálkozol, esetleg célzott táplálékkiegészítőket szedsz, rendszeresen mozogsz, és igyekszel kerülni, vagy kezelni a stresszt.

Vesd be máshogy a száraz sampont

A száraz sampon nem csak arra jó, hogy felfrissítse a hajadat, ha nem volt időd hajat mosni. Fújj egy kis száraz sampont a hajtövekre, és masszírozd be – ezzel megemeled egy kicsit a hajad, ami máris többnek látszik.

A hajhosszabbítás legyen minőségi

Végső esetben a hajhosszabbítás is megoldás lehet. Ezt a munkát mindig bízd tapasztalt profira, és ne sajnáld a pénzt a minőségi anyagokra sem. Csak így lesz természetes hatású a végeredmény.

Védd a hajad egészségét

Ez magától értetődőnek tűnik, mégis sokszor károsítjuk a hajunkat, egyszerűen azért, mert nem figyelünk eléggé. Ne mosd túl gyakran a hajad, és hajbalzsamból is csak egy diónyi mennyiséget használj, ezt se a hajtövekre, inkább csak a hajvégekre kend. A vizes hajat ne tépd a fésűvel, és minél ritkábban folyamodj az olyan hajkárosító hatású frizurakészítési eljárásokhoz, mint a hajvasalás vagy a hajsütővas. Használj szárítás előtt hővédőt, és a legjobb, ha a napsugárzástól is véded a hajszálaidat, válassz fényvédő faktort tartalmazó sampont és balzsamot.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: hagyd, hogy a hatodik érzéked vezessen!

vg.hu

Az Equilortól igazolt új vezetőt az MBH Bank

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók