Létrehozva: 2015.10.10.

Az ősz legjobb ránctalanítóját a zöldségesnél keresd!

A sütõtök, amelynek épp most indult be a szezonja, nemcsak finom csemege, hanem szuper szépségápoló szer is. Próbáld ki, milyen jól fogsz kinézni tõle!

Ragyogó, sima bőr

Keverj össze 5 dkg sütőtökpürét fél teáskanál kurkumával és egy teáskanál mézzel. A sütőtök vitaminjai, például az A- és a C-vitamin, feltöltik a bőrt, megelőzik a szabadgyökök ártalmait, és serkentik a kollagéntermelést. A tökmagokban levő cink a pattanások ellen hat, míg a sütőtökben levő enzimek és alfa-hidroxisav a hámlasztást, és a sejtek megújulását támogatják. A kurkuma erős gyulladáscsökkentő, míg a méz egyszerre hidratál, és szárítja a pattanásokat. Épp ezért ez a maszk elsősorban a pattanásos bőrűek számára kiváló.

Tökéletes hámlasztás

Keverj össze 50 gramm sütőtökpürét 50 gramm bioboltokban és biokozmetikai webáruházakban kapható gyógyiszappal vagy kozmetikai agyaggal, egy evőkanál őrölt lenmaggal és fél dl kamillateával. Kend vastag rétegben az arcodra, majd masszírozd át vele a bőröd, végül öblítsd le. Az őrölt lenmag és a sütőtökben levő enzimek tökéletesen eltávolítják az elszarusodott hámsejteket.

Selymes test

20 dkg sütőtökpüréből, fél dl jojobaolajból, 5 dkg őrölt kávéból vagy kávézaccból és 5 dkg Himalája sóból (vagy durvább szemű tengeri, esetleg asztali sóból) az egész testedre elég bőrradírt keverhetsz, amellyel a zuhany alatt dörzsöld át a testedet. A jojobaolaj hihetetlenül puhává varázsolja a bőrödet, a kávé pedig amellett, hogy radíroz, koffeintartalmával a narancsbőrös területek állapotát is javítja.

Hidratálás a zuhany alatt

Keverj össze egy teáskanál tökmagolajat egy dl kókusztejjel és egy teáskanál olívaolajjal. Öntsd a keveréket szórófejes üvegbe, és fújd a testedre zuhanyzás közben, simítsd bele a bőrbe, majd öblítsd le a felesleget. Az olajok és a kókusztej is hidratálják, és antioxidánsokkal töltik fel a bőrt.

Csodás haj

Keverj össze alaposan egy evőkanál tökmagolajat 0,8 dl kókuszolajjal és ugyanennyi jojobaolajjal, majd adj hozzá 5-5 csepp jó minőségű eukaliptusz-, borsmenta- és levendulaolajat. Vidd fel a tiszta hajra és a fejbőrre, majd mosd ki alaposan. A kókuszolaj, az eukaliptusz-olaj és a levendula csökkenti a hajhullást, míg a jojoba- és a tökmagolaj hidratálja a hajat.

Tiszta, ránctalan bőr

A lehúzható arcmaszkhoz keverj össze egy dl gyümölcscentrufigával kifacsart sütőtöklevet, egy levél beáztatott zselatint, vagy egy evőkanál tortazselé-port, fél teáskanál paradicsomlevet és egy fél tojásfehérjét. Mikróban melegítsd fel a keveréket, majd hagyd egy kicsit hűlni, de vigyázz, hogy ne szilárduljon meg teljesen. Kenj fel belőle két réteget a bőrödre, várj, amíg megszárad, majd hámozd le. A zselatin a lehúzható jelleget adja meg a keveréknek, A paradicsomlé a bőr ragyogását fokozza és a faggyútermelést szabályozza, míg a tojásfehérje feszesít és eltünteti a ráncokat. Nézd meg azt is, hogyan készíthetsz tökéletes ránctalanítót reszelt krumpliból.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók