Létrehozva: 2024.02.04.

Figyelmeztet a boszorkány, tűzzel játszol, ha jósolsz

Rengeteg kíváncsiak arra, mi vár rájuk az életben, viszont nem árt tisztában lenni azzal, hogy a jóslásnak akár hátulütői is lehetnek!

A jóslás ősidők óta jelen van, hiszen az emberek mindig is szívesen fürkészték a jövőjüket, vagy szerettek útmutatást kapni, hogy mi az életfeladatuk, vagy kideríteni bizonyos információkat. A jóslásnak számtalan formája létezik: hiszen lehet hozzá többféle kártyát vetni, kávézaccot figyelni, viaszöntést alkalmazni, de akár a csontok is elárulhatnak titkokat. Régen a királyok, hadvezérek is szívesen fordultak ehhez a tudományhoz, de a napjainkban is számos olyan élethelyzet van, amikor az ügyfelek igénybe veszik a jóslás általi útmutatást – kezdi Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

A Fanny magazinban a boszorkány figyelmeztet a jóslás veszélyeire.


 

Ez nem játék!

Vannak olyan helyzetek, amikor valaki nem hozzáértően fordul a jósláshoz, esetleg túlzásba esik. Ezekkel nagyon óvatosnak kell lennünk!


 

Sajnos nagyon sokan vesznek jóskártyát, hiszen nagyon könnyű beszerezni őket, és úgy tekintenek rá, akár egy játékra. Úgy vannak vele, hogy a lapok jelentését bárki be tudja magolni, így nem lehet belőle baj. Pedig ez nem játék, hanem egy mágikus eszköz. Ha valaki nem hozzáértően kezd neki, akkor nem tudja megfelelően értelmezni a lapokat, nem kap pontos válaszokat, esetleg nem jó útmutatást ad neki. De rosszabb esetben előfordulhat, hogy a negatív lapok láttán valaki bepánikol, ezáltal arra az élethelyzetre, amire rákérdezett, már saját magának negatív energiát tesz. Ezért is lényeges, hogy a jósnak legyen médiumi képessége, mert nagyobb valószínűséggel lesz pontos az útmutatás.


 

Nem jó, ha valaki mindennap ugyanazt a kérdést teszi fel, hiszen, ha nem ért hozzá, akkor nem biztos, hogy ugyanaz lesz a válasz. De egyébként sem javaslom, hogy sűrűn firtassuk ugyanazt a dolgot, mert így a kérdező saját magát fogja becsapni.


Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok szülő kíváncsi a kiskorú gyermekének a sorsára, de én ezt nem javaslom. Személy szerint ilyenkor elmagyarázom a felnőtteknek, hogy miért is nem szabad. Egyedül abban az esetben lehet megengedett, ha erre komoly indok van, például egy egészségügyi kérdés kapcsán.


"Szintén etikai szempontból nem ajánlatos, ha valaki egy másik személy életében szeretne kíváncsiskodni, amihez csak részben van közé. Például gyakran előfordul, hogy az anyós a fiatal pár dolgaival foglalkozik. Vagy sokszor azt szeretnék kideríteni, hogy mi történik az egykori kedvesük új kapcsolatában, boldogok-e. De miért is nem szabad ezeket puszta kíváncsiságból vagy akár rosszindulatból megnézni? Mert így a kérdező negatív karmát is okozhat önmagának. hiszen csak azzal kapcsolatban jósoltathat, ami rá tartozik. De komoly felelőssége van a jósnak is, és erről tájékoztatnia kell az ügyfelet, ha pedig nem teszi meg, akkor saját magánka is bevonzhat egy negatív élethelyzetet."


 

Mindezek mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a jós nem mondhatja meg, hogy mit tegyen vagy mit ne tegyen valaki, mert itt is érvényes a szabad akarat. Csak iránymutatást adhat, tanácsot nem.


 

Hasznos megoldás

Viszont vannak olyan élethelyzetek is, amikor ajánlatos igénybe venni, hiszen valóban hasznos lehet a számunkra a jóslás. Lássuk ezeket:


 

Minden fontosabb döntés előtt, legyen szó például egy befektetésről, amikor nem árt, ha tisztában vagyunk olyan buktatókkal, amik esetleg még a legjobb üzleti érzékkel rendelkezők előtt is rejtve vannak. Persze, ha komolyabb vállalkozásról van szó, akkor nem árt, ha sűrűbben kérjük ki a jós véleményét, akiben megbízunk. Mert lehet, hogy tökéletes az üzlet, de szerződéskötésre nem megfelelő az időpont, és ha van rá lehetőség, akkor azt még el lehet napolni.


 

De bármilyen élethelyzetre igénybe lehet venni a jóslás tudományát, csak arra érdemes figyelni, hogy meg legyen az összhang a jós és az ügyfél között, mert akkor sokkal jobban tud fókuszálni az információra a vendég.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

hirtv.hu

Itt vannak a bizonyítékai annak, hogy milyen agresszívek az illegális migránsok + képgaléria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

hirtv.hu

Gyermekvédelmi tüntetésre hívta követőit Magyar Péter + videó

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-