Létrehozva: 2024.10.23. 13:21

Hunyadi: világpremier Cannes-ban

A Cannes-i Fesztiválpalotában (Palais des Festivals et des Congrès) tartották a 10 részes Hunyadi TV-sorozat világpremierjét a MIPCOM, a film-, televíziós és streaming szakma egyik legfontosabb éves seregszemléjén. A teltházas vetítésre a sorozat alkotói, a magyar és nemzetközi sztárjai és a producerek a híres vörös szőnyegen érkeztek, ahol a szakmai közönség lelkesen fogadta a sorozat első részét.

Cannes, 2024. október 23. Újabb mérföldkőhöz érkezett a Beta Film és a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával létrejött Hunyadi (Rise of the Raven), a filmes, televíziós és streaming szakma legnagyobb tartalomgyártói és vásárlói előtt mutatták be a hamarosan megjelenő sorozat első részét. A MIPCOM a szórakoztatóipar egy meghatározó eseménye, és ez az első alkalom, hogy az eddigi legnagyszabásúbb magyar televíziós produkciót mélyen megismerhesse a szakmai közvélemény.

MIPCOM 2024 at Palais des Festivals in Cannes, Southern France,
Fotó: BRUNO BEBERT

A müncheni Beta Film, az iparág meghatározó szereplőinek egyike jelentős erőket mozgatott meg a nemzetközi piacon Rise of the Raven címen futó sorozat promótálására, és Koby Gal Raday, aki a Beta Film részéről társproducerként a kezdetektől fogva végigkíséri projekt minden folyamatát azt nyilatkozata:

Nagy örömmel és hálával tölt el bennünket, hogy tegnap a MIPCOM-on sikeresen megtarthattuk a Hunyadi világpremierjét. Hihetetlen élmény volt, hogy a tehetséges színészgárdánkkal és stábunkkal együtt nézhettük végig e különleges sorozat nyitóepizódját az ikonikus Grand Auditorium teremben, teltház előtt. Ez volt a tökéletes színpad arra, hogy a Rise of the Raven erejét és varázsát a világ közönsége elé tárjuk.”

Robert Lantos, a Hunyadi vezető producere a vetítésen elmondta, „a téma a világtörténelem legnagyobb elmeséletlen története, hiszen a 15. század óta Hunyadi és katonái nándorfehérvári diadala tiszteletére szólnak délbe a harangok. Kongó hangjukat mindenki hallja, de a történetet a világban szinte senki nem ismeri. Azért hoztuk létre ezt a sorozatot, hogy ez megváltozzon”. A vezető producer mellett álltak a Fesztiválpalota lépcsőjén a sorozat magyar és nemzetközi producerei, köztük Krskó Tibor, dr Hazai Kinga és Hazai Cecília executive produerek, valamint Oliver Auspitz, Andreas Kamm és Ari Lantos.

MIPCOM 2024 at Palais des Festivals in Cannes, Southern France,
Fotó: BRUNO BEBERT

A világpremieren részt vett a Hunyadi Jánost alakító, Kádár L. Gellért, Rujder Vivien, aki Hunyadi feleségét, Erzsébetet játssza, valamint Törőcsik Franciska, aki Hunyadi első szerelmét, Brankovics Marát kelti életre. A szereplők közül a vörös szőnyegen vonult még fel Hermányi Mariann, Fekete Ernő, Elena Rusconi és Thomas Trabacchi. A sorozat mind a négy rendezője is jelen volt: az első részt jegyző Robert Dornhelm mellett találkozott a nemzetközi szakmai közösséggel, Nagypál Orsi, Szász Attila, valamint a showrunner Lengyel Balázs, aki így foglalta össze a Cannes-i élményt: "Tegnap telt ház előtt mutathattuk be a Hunyadi első epizódját a MIPCOM szakmai közönségének. Ez különösen fontos pillanat számunkra, mert ezeken a szakembereken keresztül juthat el ez az ízig-vérig magyar történet világ legtávolabbi tv képernyőire is."

A Hunyadi világpremierjén Rujder Vivient a Daalarna öltöztette, Törőcsik Franciska szintén a Daalarna kollekciójából választotta ruháját, ékszereit pedig a Swarovski biztosította. Merkovits Bea stylist Hermányi Mariannak a Zhoja estélyi ruhát ajánlotta, melyet Yana ékszerekkel egészítettek ki. Kádár L. Gellért és Fekete Ernő megjelenéséért Schiffer Miklós felelt, aki a Roland Divatház Hugo Boss kollekciójából választotta összeállításukat.

A 2025-ben a TV2 képernyőjére kerülő Hunyadi Bán Mór nagysikerű regényciklusán alapul. A produkció egyik különlegessége, hogy a színészek történelmileg hűen, saját nyelvükön elevenítik meg a karaktereket, ezzel még inkább belehelyezve a nézőket a Magyar Királyság és egész Európa történelmét formáló események sodrásába. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek