Vatikáni mintára új iszlám állam jöhet létre Európában

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.09.23. 16:10

Hűha! Ilyenné változtatta az AI Kovács Ákos énekest

Kovács Ákos új, dupla stúdiólemezéhez olyan vizuális támogatás készült, ami már első látásra magával ragadja a nézőt.

M E T R O P O L I S címmel, dupla CD-vel és dupla LP-vel rukkol elő szeptember 27-én Kovács Ákos, dalszerző-énekes. A Kossuth-díjas művész életében először ad ki dupla stúdióalbumot, amihez természetesen már a vizuális elemek is elkészültek. A dalokhoz készült fantáziarajzok magukért beszélnek: egy pusztulóban lévő, vagy inkább elpusztult világot vizionálnak a szemünk elé, melynek egyik utolsó túlélője maga a szerző. 

Kovács Ákos: Ez az első dupla 

A két korong két különböző hangszerelésű zenei világot jelenít meg: az Északi oldal a gitáralapú, a Déli oldal a szintetizátorhangzásra épülő dalokat foglalja magába... Ákos a korongok bemutatásához többek között annyit kommentált: "Szelíd, de határozott kiállás a világpusztító trendekkel szemben"

"Harminchat éve tartó dalszerzői-előadói munkám során ez az első dupla stúdióalbumom. Huszonkét felvételt tartalmaz, a szerzemények a legutóbbi, nagy sikerű 2019-es Idősziget lemez óta eltelt időszakban születtek. A két korong - letöltés esetén a két műsorrész tizenegy-tizenegy dala - két különböző hangszerelésű zenei világot jelenít meg: az Északi oldal a gitáralapú, a Déli oldal a szintetizátorhangzásra épülő dalokat tartalmazza, de természetesen az Északi oldalon is szólnak szintetizátorok, és a Déli oldalon is hallható gitár. A szövegeket, mint mindig, magam írtam, emellett tizenhárom tétel zenéjét szereztem és hangszereltem" – írja Ákos, aki a dalok előzeteseihez harmonizáló képi világot is alkotott. Nem is akármilyet! A mesterséges intelligencia segítségével amolyan Mad Max stílusú és hangulatú alkotások születtek, melyek közül az egyiken maga a dalszerző is megjelenik. És ilyen fotót még biztosan nem láttak az énekesről! 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek