Létrehozva: 2024.09.02.
Módosítva: 2024.09.02.

Még be se mutatták, máris rekordot döntött a Hogyan tudnék élni nélküled?

Még messze a december 12-ei premier, de az érdeklődés folyamatosan nő az év legjobban várt magyar filmjének ígérkező Hogyan tudnék élni nélküled? iránt. A Demjén Ferenc slágereire felfűzött zenés romantikus vígjáték első előzetese egy hónap alatt elérte az 1 millió megtekintést, ami azért kiemelkedő, mert ezt eddig idén sem hazai, sem külföldi film nem tudta utánacsinálni. Sőt erre az eredményre az elmúlt évtizedben egyetlen magyar film sem volt képes.

A magyar közönség jellemzően kedveli az előzeteseket, amelyek nézettsége sokszor már sejtetni engedi, hogy milyen fogadtatásban részesülhet a film a mozikban. Ezt támasztja alá, hogy az idén nálunk is hatalmas sikerrel futó Agymanók 2. és a Gru 4. trailere egyaránt óriási érdeklődést generált. Előbbit 278 ezerszer, míg utóbbit 320 ezerszer játszották le a YouTube-on. Az olyan szuperprodukciók, mint a Dűne 2. vagy a Deadpool és Rozsomák szinkronos előzetesei szintén tömegeket vonzottak és egyaránt 200.000 megtekintést értek el. A 2024-es trailer nézettségi lista további helyeit többek közt a Robotálmok (363 ezer), a Gladiátor 2. (237 ezer), a Venom – Az utolsó menet (278 ezer), illetve a rangsor 20. helyén A csapda (194 ezer) foglalja el.

Fotó: The Orbital Strangers Project

A magyar filmeknek ezen a téren sincs szégyenkeznivalójuk. Ebben az évben a hazai produkciók közül a Hogyan tudnék élni nélküled? mellett két másik film előzetese is nagyon jó eredményt mutatott fel. A Most vagy soha! trailerét 211 ezren nézték meg, míg a Kincsem rendezője, Herendi Gábor novemberben érkező új vígjátéka, a Futni mentem első beharangozóját már közel 850 ezren tekintették meg.  Tágabb összevetésben a Hogyan tudnék élni nélküled? első előzetesének 1 milliós nézőszáma az elmúlt évtized magyar alkotásai között is kimagaslónak számít. Ezt az évet megelőzően a hazai alkotások trailer toplistáját a BUÉK (761 ezer), A Viszkis (710 ezer), a Papp Pia (667 ezer), valamint a Saul fia (642 ezer) vezette, amelyek egytől – egyig több százezer nézőt vonzottak később a mozikba. Mindemellett a Hogyan tudnék élni nélküled? iránti várakozás nagyságát az is előre vetíti, hogy az előzetes már 10.000 kedvelést kapott a leendő nézőktől a like gomb megnyomásával.

Fotó: The Orbital Strangers Project

A napjainkban és harminc évvel ezelőtt játszódó napfényes, zenés vígjáték, a Hogyan tudnék élni nélküled? Demjén Ferenc legismertebb dalai (Sajtból van a hold, Darabokra törted a szívem, Szerelemvonat, Jégszív, Jöjj vissza vándor stb.) köré épül, amelyeket a film fiatal szereplői éneklik. Köztük Törőcsik Franciska, Marics Peti, Ember Márk, Brasch Bence, Kirády Marcell és Varga-Járó Sára. Mellettük Márkus Luca, Kovács Harmat, Seress Zoltán, Györgyi Anna, Medveczky Balázs, Markó-Valentyik Anna, Szántó Balázs és Barta Veronika lesz még látható a filmben.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az MBH Bank és az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. társfinanszírozásában, illetve a TV2-vel, mint médiapartnerrel együttműködésben készülő filmet 2024. december 12-én az InterCom mutatja be a hazai mozikban.

A Hogyan tudnék élni nélküled? története

A Hogyan tudnék élni nélküled? c. zenés film egyik főhőse Lili (Varga-Járó Sára), aki szerelme tragikus elvesztése után begubózva, magányosan tengeti mindennapjait, mígnem szülei lakásában rábukkan anyja naplójára és egy köteg szerelmes levélre. Miközben olvasni kezdi őket, megelevenedik előtte a múlt, a kilencvenes évek elejének egyik felejthetetlen nyara: Lili anyja, Eszter (Törőcsik Franciska) két barátnőjével a Balatonnál vakációzik. Eltökélte, hogy hűséges marad otthon hagyott, karót nyelt pasijához, terveit azonban alaposan összekuszálja, amikor megismerkedik Gergővel (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekar frontembereként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival (Marics Peti, Kirády Marcell). Mi lehet ebből? Kavarodás? Szerelem? Féltékenység? Néhány csók? Néhány pofon? Még több csók? Ez a minimum. A Balaton parti nyár áthangolja a fiatalok életét, sőt, még a gyerekeik életére is hatással lesz.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek