Létrehozva: 2023.04.08.

Emlékszel még a Tövismadarak sorozatra? Így néznek ki ma a főszereplők

Ralph atya és Meggie története több ezer nézőt ríkatott meg.

Az 1983-as év hatalmas sikere volt a Tövismadarak című minisorozat, amely négy epizódból állt, mégis kultikussá vált. Az ausztrál birkatenyésztő birtokon játszódó történet a Cleary család életének négy évtizedét öleli fel, középpontjában Meggie Clearyvel, Ralph atyával és Luke-kal. Magyarországon csak 1990-ben vetítették, de itthon is hatalmas sikernek örvendett.

A tabukat döntögető sztori hatalmas sikert aratott a nézőknél, a Tövismadarakat négy Golden Globe-bal tüntették ki, szereplőire máig sokan emlékeznek.

A Tövismadarak összefoglalója

Meggie még kislányként ismeri meg Ralph atyát, aki a szárnyai alá veszi. Meggie és Ralph többször is tanúbizonyságát teszik szerelmüknek, de a pap mégis az egyházi karriert választja a lány helyett és elfogadja a Vatikánba utazás ajánlatát, majd az egyházi hierarchiában is lényegesen magasabb pozíciót szerez. Meggie eközben megismerkedik a hozományvadász hírében álló Luke-kal, aki nagyon hasonlít Ralphra, de csak külsőben, és hamarosan házasságot kötnek. Ám Luke a letelepedés helyett csak a gyors pénzkeresésre törekszik, elhanyagolja Meggie-t. Hamarosan megszületik Justine nevű lányuk, ám Meggie a gyermek születése után közvetlenül elhagyja férjét és visszaköltözik Droghedára, az anyjához. A visszaköltözés előtti napokban Meggie egy baráti házaspár jóvoltából egy távoli szigetre utazik, ahol kipihenheti nehézségeit. Ralph rátalál és egy csodálatos hetet töltenek együtt, de Meggie tisztában van azzal, hogy a pap a nyaralás után visszautazik a Vatikánba. Meggie teherbe esik a paptól, és egy kisfiúnak ad életet, akit rajongásig szeret, míg lányát elhanyagolja. A sors fintora, hogy Dane, a fia bejelenti, pap akar lenni. 

Ralph segítséget ajánl fel a fiúnak, akivel igazi apa- fia viszonyt alakít ki, bár sejtése sincs arról, hogy Dane valóban az ő fia. Dane egy véletlen baleset során 23 évesen tengerbe fullad. Meggie rájött, hogy ez volt a büntetése, amiért egyszer az életében boldog volt Ralph-fal. Isten elvette tőle a fiát, mert minden boldogságnak ára van, akárcsak a tövismadár énekének. Meggie Dane halála után kibékül Justine-nal, lányával és elfogadja a saját anyja bocsánatkérését is. Justine színésznőnek készül és megismerkedik Ralph atya Rómában élő személyi titkárával, a történet végén összeházasodnak.

Ralph Dane temetésére Ausztráliába jön és megtudja, hogy az elhunyt fiú a saját gyermeke volt. Úgy dönt, nem utazik vissza Európába, hanem Meggie-vel marad, de miután megvallja gyengeségét és bűneit Meggie előtt, meghal az asszony karjaiban.

Mi lett a szereplőkkel?

Meggie, azaz Rachel Ward

A Meggie Cleary-t alakító Rachel Ward számos tévésorozatban és több filmben is szerepelt, ám ezek között egyik sem akadt, mely akár csak megközelítette volna a Tövismadarak népszerűségét. A ma már 65 éves ausztrál színésznő a férjét is a sorozatnak köszönhetően ismerte meg, a Luke O’Neill szerepét játszó Bryan Brown személyében, akivel nem csak a sorozatban, de a való életben is összeházasodtak, még 1983-ban - és azóta is együtt vannak. Három gyermekük született, az egyikük, Matilda követte szüleit a színészi pályán.

Bryan Brown a Tövismadarak után elsősorban ausztrál tévéfilmekben és sorozatokban játszott és játszik, illetve színpadi művészként is aktív maradt. A hazai közönségnek talán még a Koktél című filmből lehet emlékezetes.

Ralph atya, azaz Richard Chamberlain

Ralph atya megformálója, Richard Chamberlain március végén töltötte be a 86. életévét, azonban máig vállal tévés és filmes szerepeket, többek között a Twin Peaks 2017-ben bemutatott harmadik évadában is feltűnt. A színész 2003-ban megjelent memoárjában mesélt arról, hogy a saját neméhez vonzódik. Párjával, Martin Rabbett-tel 1977-től 2010-ig éltek együtt, Hawaii szigetén, a szakítás után azonban a színész visszaköltözött Los Angelesbe.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

borsonline.hu

Felfedte titkát a Hazatalálsz gyereksztárja: ezt tervezi a jövőjével

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

mandiner.hu

Egykori SZDSZ-es megmondóember: A Magyar Péter mögött lévő hálózat továbbra is rejtélyes

origo.hu

Megrázó vallomást tett válásáról a TV2 sztárja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Így emlékszik vissza Bebe a Picasso Branch-ra

SHOWBIZ

Mindent rögzített a kamera! Óriási pofont adott Ördög Nóra a Zsákbamacska műsorvezetőjének

SHOWBIZ

Most jött: rosszul lett és összeesett egy lány a Budapest Parkban, leállították a Blahalouisiana koncertet

SHOWBIZ

Elhunyt a legendás magyar rendező, András Ferenc – Itt láthatod a legjobb filmjét