2 hónapja

Napra pontosan 19 éve durrant be a TV2 legendás műsora: Így emlékeznek a sztárok

Magyarország verhetetlen tehetségkutatója a Megasztár, melynek első szériája kedden ünnepelte 19. születésnapját. Így emlékeznek ők az első élőshow-ra.

Tény, hogy a Megasztár első szériájának első adása 2003. október 11-én került képernyőre, de az első élőshow-ra 2004. január 10-én került sor. Addigra a műsor már nézettségi csúcsokat döntögetett a válogató adásokkal, onnantól pedig elszabadult a pokol. A Megasztár a honi televíziózás történetének hőskorát idézte, vagyis ha felcsendült a főcímzene, az utcák kiürültek, mintha csak Rózsa György jelentkezett volna be a Kapcsoltammal. 

Fotó: TV2

Az első széria versenyzői és a műsorvezető Till Attila is lúdbőrözve emlékeznek vissza arra a napra, amikor a 12 énekes először lépett a milliós közönség elé élőben és megkezdte dicsőséges menetelését a siker felé. Lapunk a teljesség igénye nélkül megkeresett néhány versenyzőt, aki felidézte emlékeit arról a bizonyos napról. 

Fotó: YouTube

Dér Heni: Még most is borsódzik a hátam…

Az énekesnő meglepődött, hogy már 19 év eltelt azóta, hogy először állt ki a TV2 gigashow-jának közönsége elé, hogy rábízza magát a szavazataikra. 

„Mintha csak tegnap történt volna minden. Fel tudom idézni azt a semmivel össze nem hasonlítható izgalmat, amit aznap éreztem. Csak annyit tudtam, hogy eljött életem nagy lehetősége, amivel élnem kell és ez finoman szólva elég stresszes állapot volt” – kezdte Dér Heni, aki különleges felelősséget érzett, amikor az első show vége felé felkonferálta őt a két műsorvezető Till Attila és Görög Zita

„Én voltam az első határon túli magyar énekes, aki megmérettette magát egy ilyen volumenű tehetségkutatóban és ez adott nekem egy plusz lendületet, hiszen úgy éreztem, hogy minden határon túli magyart én képviselek abban a pillanatban. Csak arra tudtam gondolni, hogy milliók látnak és hallanak majd...” – emlékezett vissza Dér Heni, aki Tina Turner River Deep, Mountain High című slágerével állt aznap a TV2 színpadára. 

Aczél Gergő: Én voltam a Megasztár történetének első kiesője

Lapunk úgy tudja, hogy Gergővel indult a Megasztár történetének első élőshow-ja, de a tehetséges előadó nem erre emlékszik. „Én nem azt szoktam mesélni, hogy én nyitottam az első élő adást és ebben nem is vagyok biztos. Én azt szoktam mondani, hogy nálam korábban senki sem esett ki ebből a műsorból. Persze ez akkor nagyon nehéz volt, de ha jól emlékszem, egyetlen napnál tovább nem sajnáltam magam. Volt pár nehéz órám, de összességében annyi pozitívumot kaptam a műsortól, hogy nem is igazán számított, hogy számomra aznap véget ért a verseny” – kezdte Aczél Gergő, aki ma is a színpadon keresi a kenyerét. „Nagy változást nem jelentett számomra, hogy szerepeltem a Megasztárban, hiszen már előtte is színpadi ember voltam. A szegedi Balettből érkeztem és volt már néhány énekes szereplésem is a műsor előtt. A kiesésem után is ezt az utat folytattam és a mai napig színpadi ember vagyok” – mesélte Gergő

Fotó: YouTube

Gáspár Laci: Az első élőshow alatt egyáltalán nem izgultam 

A ma is nagyon népszerű énekes számára nem indult zökkenőmentesen a Megasztár, hiszen a válogató adások során kiesett a versenyből. Lacit végül a nézők hozták vissza a mezőnybe vigaszágon. Ráadásul hatalmas fölénnyel nyerte meg a szavazást.

Számomra az volt a legmeghatározóbb pillanat, amikor a nézők visszaszavaztak a műsorba. Ezt a momentumot a mai napig emlegetem a koncertjeimen és meg is köszönöm a közönségemnek

– mondta lapunknak Gáspár Laci.

„Az, hogy vigaszágon jutottam be a legjobb tizenkettő közé, hatalmas, plusz önbizalmat adott, az első élő adásra. Azt éreztem, hogy egyszerűen nem történhet meg, hogy kiessek, hiszen rengeteg szavazattal jutottam be. Ha visszamehetnék az időben, talán csak egyetlen dolgon változtatnék, az pedig a fehér ingem. Máig nem értem, hogy jelenhettem meg a színpadon akkora hassal, abban a szerelésben” – nevette el magát az énekes, aki a második adás előtt kezdett el igazán izgulni. 

Fotó: TV2

Till Attila: Őrült korszak volt…

A Megasztár első élőshow-ja idején Tilla már rutinos műsorvezetőnek számított, hiszen maga mögött tudhatott jó néhány élő műsort a Big Brother házigazdájaként. Ennek ellenére élete egyik meghatározó pillanata volt, amikor először köszöntötte a mára már 6 évadot megélt tehetségkutató nézőit. „Emlékszem, aznap gyakorlatilag mély vízbe ugrottunk Görög Zitával, hiszen aznap vezettünk először együtt élő adást és fogalmunk sem volt, mennyire működik majd köztünk a kémia. Nos, működött…” – emlékezett vissza a TV2 emblematikus arca.

„Ami azonnal eszembe jut az a rengeteg tehetséges énekes, akik jelentkeztek az első évadra. Komoly bajban voltunk, hiszen tudtuk, hogy csak tizenkét versenyző juthat el az élőshow-ig. Hogy mennyire nehéz volt a döntés, azt jól példázza Gáspár Laci, aki ugye vigaszágasként jutott be és végül a harmadik helyen zárta a műsort. Őrült korszak volt az! Kicsit össze is folynak nekem az évadok, de az biztos, hogy történelmet írtunk ezzel a produkcióval” – szögezte le Till Attila.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagelsmann után a barátnőjének kirúgását is elintézte a Bayern München

origo.hu

Hosszú utat tett meg: már Nógrádban jár a svájci farkas

borsonline.hu

Komoly következményei lehetnek annak, amit Ambrus Attila csinál

magyarnemzet.hu

Még élt a disznó, amikor elkezdték perzselni egy böllérfesztiválon + videó

ripost.hu

Életveszélyesen beomlott egy híd, fotó érkezett a szerencsétlenségről

vg.hu

A Wagner-vezér szerint óriási erőket mozgósítanak az ukránok és hamarosan támadnak

origo.hu

Ezt gondolja a párkeresésről a magyar szépségkirálynő, aki egyedül maradt a féléves kisbabájával

mindmegette.hu

Így lesz tökéletes a foszlós húsvéti kalács - Bernáth József elárulja, mi a trükk!

ripost.hu

Az ország legjobb nőivel bulizott éjszaka Peller Anna leendő exférje, Mikike

ripost.hu

„Rémálmaim vannak róla” – 114-szer szúrta meg osztálytársa a 13 éves kislányt, megtörten nyilatkozott a gyászoló család

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Hatalmas bulival ünnepelte születésnapját a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Dupla kiesés lesz a Sztárban Sztárban! Szerinted kik esnek ki?

SHOWBIZ

"Én annyit sírtam" - Vagyonokat költött a szavazatokra Judy lánya

SHOWBIZ

Ez a három film az idei Oscar-díj-átadó nagy vesztese

SHOWBIZ

Hihetetlen meglepetés: egy világsztár fia üzent Sipos Tominak - Videó!

SHOWBIZ

Óriási hírt jelentett be Ákos, ennek sokan fognak örülni

SHOWBIZ

Mindenhol veszély leselkedik az Ázsia Expressz sztárjaira

SHOWBIZ

Bódi Csabi: „A mi családunkban a férfiak nem szoktak házimunkát végezni”