Létrehozva: 2023.01.10.

Napra pontosan 19 éve durrant be a TV2 legendás műsora: Így emlékeznek a sztárok

Magyarország verhetetlen tehetségkutatója a Megasztár, melynek első szériája kedden ünnepelte 19. születésnapját. Így emlékeznek ők az első élőshow-ra.

Tény, hogy a Megasztár első szériájának első adása 2003. október 11-én került képernyőre, de az első élőshow-ra 2004. január 10-én került sor. Addigra a műsor már nézettségi csúcsokat döntögetett a válogató adásokkal, onnantól pedig elszabadult a pokol. A Megasztár a honi televíziózás történetének hőskorát idézte, vagyis ha felcsendült a főcímzene, az utcák kiürültek, mintha csak Rózsa György jelentkezett volna be a Kapcsoltammal. 

Fotó: TV2

Az első széria versenyzői és a műsorvezető Till Attila is lúdbőrözve emlékeznek vissza arra a napra, amikor a 12 énekes először lépett a milliós közönség elé élőben és megkezdte dicsőséges menetelését a siker felé. Lapunk a teljesség igénye nélkül megkeresett néhány versenyzőt, aki felidézte emlékeit arról a bizonyos napról. 

Fotó: YouTube

Dér Heni: Még most is borsódzik a hátam…

Az énekesnő meglepődött, hogy már 19 év eltelt azóta, hogy először állt ki a TV2 gigashow-jának közönsége elé, hogy rábízza magát a szavazataikra. 

„Mintha csak tegnap történt volna minden. Fel tudom idézni azt a semmivel össze nem hasonlítható izgalmat, amit aznap éreztem. Csak annyit tudtam, hogy eljött életem nagy lehetősége, amivel élnem kell és ez finoman szólva elég stresszes állapot volt” – kezdte Dér Heni, aki különleges felelősséget érzett, amikor az első show vége felé felkonferálta őt a két műsorvezető Till Attila és Görög Zita

„Én voltam az első határon túli magyar énekes, aki megmérettette magát egy ilyen volumenű tehetségkutatóban és ez adott nekem egy plusz lendületet, hiszen úgy éreztem, hogy minden határon túli magyart én képviselek abban a pillanatban. Csak arra tudtam gondolni, hogy milliók látnak és hallanak majd...” – emlékezett vissza Dér Heni, aki Tina Turner River Deep, Mountain High című slágerével állt aznap a TV2 színpadára. 

Aczél Gergő: Én voltam a Megasztár történetének első kiesője

Lapunk úgy tudja, hogy Gergővel indult a Megasztár történetének első élőshow-ja, de a tehetséges előadó nem erre emlékszik. „Én nem azt szoktam mesélni, hogy én nyitottam az első élő adást és ebben nem is vagyok biztos. Én azt szoktam mondani, hogy nálam korábban senki sem esett ki ebből a műsorból. Persze ez akkor nagyon nehéz volt, de ha jól emlékszem, egyetlen napnál tovább nem sajnáltam magam. Volt pár nehéz órám, de összességében annyi pozitívumot kaptam a műsortól, hogy nem is igazán számított, hogy számomra aznap véget ért a verseny” – kezdte Aczél Gergő, aki ma is a színpadon keresi a kenyerét. „Nagy változást nem jelentett számomra, hogy szerepeltem a Megasztárban, hiszen már előtte is színpadi ember voltam. A szegedi Balettből érkeztem és volt már néhány énekes szereplésem is a műsor előtt. A kiesésem után is ezt az utat folytattam és a mai napig színpadi ember vagyok” – mesélte Gergő

Fotó: YouTube

Gáspár Laci: Az első élőshow alatt egyáltalán nem izgultam 

A ma is nagyon népszerű énekes számára nem indult zökkenőmentesen a Megasztár, hiszen a válogató adások során kiesett a versenyből. Lacit végül a nézők hozták vissza a mezőnybe vigaszágon. Ráadásul hatalmas fölénnyel nyerte meg a szavazást.

Számomra az volt a legmeghatározóbb pillanat, amikor a nézők visszaszavaztak a műsorba. Ezt a momentumot a mai napig emlegetem a koncertjeimen és meg is köszönöm a közönségemnek

– mondta lapunknak Gáspár Laci.

„Az, hogy vigaszágon jutottam be a legjobb tizenkettő közé, hatalmas, plusz önbizalmat adott, az első élő adásra. Azt éreztem, hogy egyszerűen nem történhet meg, hogy kiessek, hiszen rengeteg szavazattal jutottam be. Ha visszamehetnék az időben, talán csak egyetlen dolgon változtatnék, az pedig a fehér ingem. Máig nem értem, hogy jelenhettem meg a színpadon akkora hassal, abban a szerelésben” – nevette el magát az énekes, aki a második adás előtt kezdett el igazán izgulni. 

Fotó: TV2

Till Attila: Őrült korszak volt…

A Megasztár első élőshow-ja idején Tilla már rutinos műsorvezetőnek számított, hiszen maga mögött tudhatott jó néhány élő műsort a Big Brother házigazdájaként. Ennek ellenére élete egyik meghatározó pillanata volt, amikor először köszöntötte a mára már 6 évadot megélt tehetségkutató nézőit. „Emlékszem, aznap gyakorlatilag mély vízbe ugrottunk Görög Zitával, hiszen aznap vezettünk először együtt élő adást és fogalmunk sem volt, mennyire működik majd köztünk a kémia. Nos, működött…” – emlékezett vissza a TV2 emblematikus arca.

„Ami azonnal eszembe jut az a rengeteg tehetséges énekes, akik jelentkeztek az első évadra. Komoly bajban voltunk, hiszen tudtuk, hogy csak tizenkét versenyző juthat el az élőshow-ig. Hogy mennyire nehéz volt a döntés, azt jól példázza Gáspár Laci, aki ugye vigaszágasként jutott be és végül a harmadik helyen zárta a műsort. Őrült korszak volt az! Kicsit össze is folynak nekem az évadok, de az biztos, hogy történelmet írtunk ezzel a produkcióval” – szögezte le Till Attila.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

mandiner.hu

Feljelentést tettek Varga Judit drámai interjúja után

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

SHOWBIZ

Elárulta a Next Top Model Hungary zsűritagja, kiből lesz sikeres modell