Létrehozva: 2022.12.04.
Módosítva: 2022.12.04.

Tóth Gabi egy 30 pontos produkciót tett le a TV2 színpadára - Videó

Tóth Gabi a Sztárban sztár leszek! színpadán mutatta be először új dalát. A Szívbeemelő klipjét pedig nálunk is megnézheted!

Tóth Gabi akkorát énekelt, hogy leszakadt a ház, vagyis a TV2 stúdíója. Az énekesnő új dala elementális erővel hatott a közönségre és persze arra a sokszázezer nézőre is, akik a képernyők előtt ülve láthatták a produkciót, melyben hatalmas szerep jutott a FRICSKA tánccsapatnak, akik nem csak a show-nak, de a dalhoz készült klipnek is különleges színezetet adtak.

Fotó: TV2

Néhány gondolat a Szívbeemelő születéséről

 

Egy régi, szép magyar népdal feldolgozásról van szó, amit legutóbb a Muzsikás együttes zenésített meg. A Hidegen fújnak a szelek című népdal Tóth Gabit is megihlette és egy szövegében, dallamában rockos, lendületes, modern nóta született.  A dalszerzést, szövegírást, stúdiózást követően elindult egy többhetes próba folyamat  a Fricska Tánccsapattal,  akik a videoklipben és a dalpremieren is szerves részei voltak a produkciónak. Gabi együtt táncol, él és lélegzik velük, egykori néptáncos múltjából táplálkozva.

Fotó: Boldog Atti

A lassú, érzelmes dalok után most egy kicsit a vagány, rockos Tóth Gabi jön vissza újra, hiszen egy dinamikus, erőteljes dal született, ami mégis magán hordozza a múltunk, hagyományaink motívumait, hangzásában és szövegében egyaránt.  Egy olyan hangzás, ami ötvözi, szakmai karrierjének elmúlt 17 évét.  Dobbal, hegedűvel és számos egyéb hangszerrel. A dal a fiatalokhoz is szól, célja, hogy közelebb vigye hozzájuk a magyarság életérzését. A büszkeséget, az identitást, a nemzet tudatot, a szabadság felemelő érzését.

 

Gabi főnixmadárként szárnyal a dalban és a klipben is, megszabadulva a láncaitól.

 

Rendkívül fontos most ez a dal Gabi életében, karrierjében, hiszen a közösségi médiában  két éve tartó  támadások, gyűlöletcunami után  egy olyan integráló erőt képvisel, amiben feloldódhat, elmerülhet. A videoklip is  tükrözi  a dal hangulatát, az énekesnő, ahogy majd a koncerteken is , együtt táncol a FRICSKA Tánccsapattal.

Fotó: Boldog Atti

Tóth Gabi  nem véletlenül választotta a tánccsapatot, hiszen a FRICSKA táncosai bebizonyították, hogy 2014-óta ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon, megdöntötték Michael Flatley gyorsasági rekordját és 2019-ben még saját korábbi rekordjukat is túlszárnyalták. 2015 májusában a londoni Britain’s Got Talent zsűrijét és közönségét nyűgözték le. Az elmúlt 10 évben számos neves rendezvényen képviselték hazánkat a világ minden pontján: a riói olimpián, Brazíliában, Párizsban a foci EB-n, a pekingi parlamentben, a Monte Carlo Rally záró rendezvényén, a MOB gálaestjén, vendégszerepeltek az Operaház társulatával NewYorkban. Károly herceg 70. születésnapján a Buckingham Palotában táncoltak és kezet fogtak II. Erzsébet királynővel. 2019-ben regionális Príma-díjat kaptak. Gyakorlatilag az első perctől kezdve megtalálták a közös hangot az énekesnő és a táncosok. A szöveghez, zenéhez  illő koreográfia pedig dinamikus, és kifejező, csak még inkább erősíti, aláhúzza a dal tartalmát, üzenetét. 

Fotó: Boldog Atti

Igazi örömünnep ez az új, fúziós dal, benne van minden, ami Tóth Gabi számára fontos és amit szeretne közvetíteni. Újra táncolhat, megszabadul a láncaitól és büszkén hirdeti, hogy bármennyire is szeretnék néhányan elhallgattatni, nem tudják megtörni. Csak még erősebb lesz és még határozottabban képviseli a saját értékrendjét, hitét. Ez talán a dal legfontosabb üzenete: a bátor kiállás.

Íme a Szívbeemelő klipje:

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mutatjuk a világ legbüdösebb ételét

origo.hu

Az orosz hadsereg megnevezte új célpontjait

borsonline.hu

„Kisbabám” – Majka videóval jelentette be az örömhírt, záporoznak a gratulációk

ripost.hu

„Itt leszel a szívünkben örökké!” – rengetegen gyászolják a tragikusan fiatalon elhunyt Pál Tomit

mandiner.hu

Zelenszkij kezdhet félni: úgy tűnik, ezzel a lépésével feldühítette Washingtont

origo.hu

Undorító dolgot talált otthon Király Viktor felesége - videó

ripost.hu

„Láttam, hogy imbolyog, leült a székre, hirtelen előrezuhant, nem vett levegőt” - öt órán át küzdöttek Zsuzsi életéért, mindhiába

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Kiderült, ők haltak meg a tragikus repülőbalesetben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor

SHOWBIZ

Hatalmas bejelentést tett L. L. Junior és kedvese