SHOWBIZ

Szerző Doris

1 hónapja

Az Operett sztárjának vallomása: Nem megyek haza láncfűrészes gyilkosként

Homonnay Zsolt április óta alakítja a Jekyll és Hyde címszerepét.

Szerző Doris

Október 5-én volt pontosan 60 éve, hogy a mozikban bemutatták az első James Bond filmet, a Dr. No-t. A Budapesti Operettszínház a kerek évforduló alkalmából egy exkluzív szimfonikus koncertet szervez december 7-én  Az eseményen, ami a Budapesti Operettszínház és a Csimborasszó Production kooprodukciója a Danubia zenekar közreműködésével, az elmúlt 6 évtized legismertebb James Bond filmslágerek csendülnek majd fel, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és Dolhai Attila előadásában.

Fotó: Nagy Zoltán / Ripost

Homonnay a Ripost-nak árulta el, ő annak idején kívánt-e menő akcióhős lenni, valamint egyik legnehezebb szerepéről is mesélt. Ő az egyik megformálója ugyanis az Operettszínházban óriási sikerrel játszott Jekyll és Hyde musical címszerepének. A darab a jó és a rossz harcáról szól, a főhős, Dr. Jekyll egy mindenre elszánt orvos, aki megszállottan kutat és végül egy kockázatos kísérletbe kezd. Az irányítás azonban kicsúszik a kezei közül, aminek beláthatatlan következményei lesznek.

"Nagyon tetszett kissrácként James Bond világa, bár én nem feltétlenül vágytam rá, hogy menő titkosügynök legyek. A Roger Moore-os filmek hangulata nagyon megfogott, és érdekes, hogy a mostani Daniel Craig főszereplésével készült részek is nagyon tetszenek, azért, mert életszagú, valóságos és nem meseszerű. Egyébként ez a pisztolyos világ egyáltalán nem állt hozzám közel, ennek ellenére katonai kollégiumban érettségiztem. A szüleim nagyon ellenezték, én lázadtam" - kezdte a Ripost-nak az Operettszínház sztárja, aki idén áprilistól alakítja Dr. Jekyllt, no és Mr. Hyde-ot.

Fotó: Nagy Zoltán / Ripost

"Ha belegondolunk, Dr. Jekyllnek is van egy természetes közege, ami abszolút elegáns. Ehhez képest válik ő egy állattá, teljesen átalakul. Ez egy komoly színészi munka, hogy két egy gyökérből táplálkozó lelki alkatot megmutasson. Amit Mr. Hyde képvisel, az minden emberben benne van, csak nem mindegy, hogy átveszi-e az irányítást felettünk. Bárkivel előfordulhat, hogy mielőtt reggel elindul, még megkeni a gyereknek a lekváros kenyeret, megölelgeti, elköszön a szerelmétől, majd beül az autóba és amikor bevág elé egy másik sofőr, elkezd őrjöngeni, egy dühöngő őrültté változik. Ezt egyébként, ha jól csinálja az ember, akkor le lehet tenni az előadás után, már csak azért is, mert ennél a darabnál véget  is ér a történet teljesen. Inkább az a meghatározó, ahogy az energiák kiürülnek a darab során. Szóval mindenkit megnyugtatok, nem megyek haza láncfűrészes gyilkosként" - nevette el magát a színész.

 

Szerző Doris

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!