SHOWBIZ

Szerző Ripost

1 hónapja

Itt a vége: Utolsó koncertjét adja az Omega

A hétvégén lezárul egy fejezet a magyar rockzene történetében. A zenekar hatvan évét egy háromnapos fesztivállal ünnepli és zárja egyben: ünnepi búcsút vesz a közönségétől, hiszen ez az utolsó koncertjük.

Szerző Ripost

Szem nem marad majd szárazon az Omega zenekar hétvégi, egész emberöltőnyi pályafutását lezáró koncertjén, Őriszentpéteren.

Eljött a búcsú ideje. Ezt mi is tudjuk. Miután Mihály Tamással, majd Benkő Lacival és végül tavaly Mecky halálával a zenekar kétfősre csökkent, ki kell jelentenünk: itt a vége. Nincs többé Omega

 – szögezte le az Omega menedzsere, Trunkos András a Borsnak. Azonban szeretnék megadni a módját annak, hogy lezárják a zenei pályafutásukat, és méltó módon akarnak búcsút venni közönségtől is. Ezért tart három napig a fesztivál, ahol a zenekar pályafutását idéző zenészek, barátok lépnek majd fel. 

Sajnos már nem ebben a felállásban búcsúznak (Fotó: MTI)

A két még élő tag, Debreczeni „Ciki” Ferenc és Molnár „Elefánt” György is színpadra lép a fesztiválon, ahová olyan nagyságokat is meghívtak a szervezők, mint Bródy János, Nagy Feró, Hobo, és a 100 Folk Celsius.

"Egy ősbemutatót is láthatnak majd a kedves és kitartó zenekari rajongók, ugyanis színpadra visszük az Omega Testamentum Orchestrát, mely produkcióért én vagyok a felelős, és fel is lépek pénteken" – tette hozzá Ciki, aki az Omega 60 éve alatt a doboknál ült.

Molnár György azonban nagyon nincs jól, egészsége újra cserben hagyta, amikor nemrégiben kiújult a hólyagrákja, valamint kétoldali vesemedence gyulladást is diagnosztizáltak nála, amitől hol lázas, hol nem. 

Ezzel együtt Elefánt nem csak hogy tiszteletét teszi a búcsúkoncerten, hanem színpadra is lép.

Omegásként biztosan utoljára állok színpadra. Az, hogy egyébként is utoljára, az az állapotomtól függ

 – fűzte hozzá Molnár György.

"Kóbor János nélkül nagyon nehéz lesz!" – folytatta Trunkos. "És biztosan mondhatom, hogy a zsebkendők is elő fognak kerülni, mert az átállásokban emlékezünk az elhunytjainkra, így Kóborra is: videókkal, koncertrészletekkel. Az Omega-közösségtől való végső búcsúban tehát a színpadon is megelevenedik Mecky alakja, ahogy a szakralitás is: nagy erők fognak találkozni" – fejezte be végül a csapat menedzsere. A fesztiválon többek közt részt vesznek újhullámos fiatalok, de Másik János, Bródy, az Ivan And The Parazol, Mókus, Hobó, Tolcsvay László és az Anna and the Barbies is.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!