SHOWBIZ

Szerző Ripost

1 hónapja

Elszabadult a pokol Korda Györgyék buliján a Szigeten

Jobb később, mint soha: Gyuri bácsi most már elhiszi, hogy van annyira népszerű, hogy bevállaljanak egy nagyszabású, színpadi show-vá fejlesztett koncertet akár a legnagyobb helyszínen is.

Tíz perccel a kezdés előtt alig szállingózik pár ember a Sziget Fesztiválon a Sláger FM színpada előtt… Furcsa látvány az üres nézőtér annak fényében, hogy nemsokára az elmúlt pár évben újra felfedezett és a közönség által hisztérikusan imádott duó, Balázs Klári és Korda György lép fel. Az ő koncertjeik mind telt házasak. A hangfalakból dübörögnek a retró dallamok, a Spice Girls egyik slágere közben aztán lehúzza a hangot a rezidens lemezlovas és bemondja, hogy nemsokára két ikon teszi itt tiszteletét, fogadják őket nagy szeretettel. Eközben pár száz méterrel arrébb a Sziget nagyszínpadán éppen Dua Lipa énekli több tízezer embernek az utolsó taktusokat, majd elköszön és eltűnik a színpadról. A sokaság komótosan indul a kijárat felé, lépni is alig lehet, a hivatalos adatok szerint összesen 95 ezren látogattak ki Európa legnagyobb fesztiváljának első napjára. A bődületes tömeg nagy része pont a Sláger FM színpada mellett toporog, és bár minden irányból zene szól, tisztán lehet hallani, hogy kiket konferáltak fel.  

Fotó: Bors

Önkívületben skandálták percekig a nevüket 

Balázs Klári és Korda György kilép a színpadra, és szó szerint elszabadul a pokol.  

"Nagyon nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves barátainkat!" – mondta vagy inkább kiabálta az énekes a mikrofonba, aki az őrjöngő tömeg hangjától alig hallotta magát. " Boldogok vagyunk, hogy itt énekelhetünk nektek" – folytatta. 

Az embertömeg, amelyik szó szerint öt perc alatt tömörült a színpad elé, önkívületben sikított, majd azt skandálta válaszul: Gyuri bácsi! Klárika!  

Elképesztő látvány és hanghatás volt ez a buli, ehhez hasonló hangulatot talán a Beatles-koncertekről készült videófelvételeken láttunk évtizedekkel ezelőtt… 

"Kordáéknak már rég a nagyszínpadon lenne a helyük!" – mondja hangosan az egyik néző a tömegben, akivel azonnal mindenki egyetért. 

Dua Lipának szerencséje van, hogy végzett a bulijával, mert a fél közönsége otthagyta volna, ha Gyuriék hamarabb kezdenek

 – mondja egy másik. 

Fotó: Bors

Tizenévesektől  a hetvenesekig, mindenki imádja őket 

Tény, hogy a Balázs Klári–Korda György kettős karrierje jelenleg a sokadik virágzását éli, az elmúlt években olyan népszerűségre tettek szert a fiatalok körében, hogy a bulijaikon a nézőszám vetekszik az összes jelenleg nagyon futó, náluk évtizedekkel fiatalabb sztárok nézőinek számával. És hogy hogy élik meg Gyuri bácsiék ezt a sikert?  

Őszinte leszek, büszkeséggel. Sehol a világon nem ismerek még egy előadót, aki 65 éve énekel és még mindig ennyire aktív, mint én, és aki a kora ellenére is a fősodorban van, hiszen a tizenévesektől a hetvenesekig terjed a közönségünk életkora 

- mondta a Borsnak Gyuri bácsi.

 

Hét év után léptek fel újra a Szigeten 

Balázs Klári és Gyuri bácsi is érzi, hogy az elmúlt években szintet lépett a karrierjük:  

 Nagyon izgultunk a fellépés előtt, hiszen hosszú volt az a hét év, amit Sziget nélkül kellett eltöltenünk. A koncertünk fantasztikusan sikerült, még mindig alig tudjuk felfogni, hogy micsoda szeretet vesz körül minket

 - mondta Klárika.

Amikor azt kérdezték a házaspártól, mit gondolnak arról, hogy a nézők szerint a nagyszínpadon kellene fellépniük, így feleltek:  

"Az idén nyáron több olyan fesztiválon jártunk, ahol 15-20 ezer emberrel álltunk szemben. Elképesztő élmény volt!  Az igazság az, hogy elkezdtünk gondolkodni abban, hogy továbbfejlesszük a műsorunkat. Színpadi show-t szeretnénk, zenészekkel, táncosokkal. Kevesebb bulit vállalnánk, inkább egy-egy nagyobb koncertet."

"Mondjuk egy Budapest Parkot!" – vágja közbe Balázs Klári. "Az a helyszín tökéletes lenne egy nagy bulira! Persze ahhoz kell egy kreatív csapat is, akikkel összehoznánk a tervet. Nagy esélyt látunk rá, hogy ezt hamarosan megvalósítjuk."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!