Létrehozva: 2022.05.18.
Módosítva: 2022.05.18.

Nagy célt tűzött ki maga elé a magyar színész

Új, modern köntösbe öltöztették a már jól ismert Ludas Matyi történetét. Gábor Márkó a darab címszereplője szerint mindenkinek meg kell tanulni, hogyan bánjon egy „Döbrögivel.”

Szerző Ripost

Gábor Márkó színészt a Tv2 Sztárban Sztár műsorából ismerhette meg a nagyközönség. Most a Ludas Matyi Jr. című kortárs darabban játssza a főszerepet, aminek fiatalossá alakításában és dalszerzésében ő is aktívan részt vett. A 23 éves színész szívügyének tartja, hogy a fiatal generációhoz közelebb hozza a színház világát.

„A Sztárban Sztár nyilván egy populárisabb műsor, így egy másfajta közönséget nyertem meg a könnyű zenei tevékenységem által. Ma sajnos be kell látni, hogy a színház, mint műfaj a 35 év alatti generációt nem igazán érdekli. Egyre kevésbé tölti be a kulturálódás és a szabadidős szórakozás szerepét. Nekem most az a misszióm, hogy a fiatal generációt megnyerjem a színháznak. Célom, hogy akik eljönnek egy könnyűzenei koncertemre, utána ellátogassanak egy színházi előadásra is, amiben játszom" - mondta a Metropolnak Gábor Márkó, aki azt is elárulta, hogy bakancslistás tervei között szerepel, hogy nagyjátékfilmben is szerepelhessen.

Márkó alakítja a talpraesett libapásztort a napjainkban játszódó Ludas Matyi Jr. színdarabban (Fotó: TV2)

Egy időtálló történet

Márkó alakítja a talpraesett libapásztort a napjainkban játszódó Ludas Matyi Jr. színdarabban. A színész úgy érzi, hogy az előadás igazán a fiatalok nyelvén szólítja meg a közönséget és mindenkit érintő problémát tárgyal.

„Ludas Matyi Jr. egy időtálló történet. Mindig is voltak Döbrögik, „nagy földesurak”, akik az egyszerű szegény embert nem hagyják létezni. Szerintem mindenki kerül olyan helyzetbe, hogy azt érezzük, igazunk van de egy felettünk álló személy miatt nem merjük vállalni a véleményünket. Én azt gondolom, hogy mindennek a kulcsa a kommunikáció. Ha egy "Döbröginek" nem mondjuk meg hogy "szerintem ezért és ezért nem jó amit csinálsz", akkor soha nem fog változni a helyzet" - fejtette ki véleményét a színész, aki hozzátette, hogy ő hisz a megbocsájtásban és a második esélyben.

„Hittel és kitartással semmi sem lehetetlen"

„A mai világban úgy tudunk érvényesülni, ha minél meggyőzőbbek vagyunk és minél jobban eladjuk magunkat. Én a Ludas Matyival nem a "kemény gyereket", hanem az emberi esendőséget és fejlődőképességet szeretném megmutatni. Azt, hogy ha hiszünk magunkban és meghallgatjuk a hozzánk közelállók véleményét, akkor semmi sem lehetetlen, csak hit kell hozzá és kitartás" - mondta a színész, aki magát is kitartó embernek gondolja. 

Fotó: Metropol

A modernkori Ludas Matyi

Ludas Matyi Jr. című zenés, családi előadás május 15-én mutatják be a TEMI Fővárosi Művelődési Házában. Kszel Attilla és Szücs Péter Pál művét a Jászai Mari-díjas színművész-rendező Szűcs Gábor Medve álmodta színpadra.

A libapásztor történetét, aki háromszor revansot vett földesurán valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni. A Ludas Matyi Jr. a régi tanmesét a modernkorba helyezve, az erőszak helyett a kommunikáció és az észérvek játszanak szerepet. Valamint olyan kérdéseket feszeget, mint például:  Mennyit változott a történet az elmúlt kétszáz év alatt? Hogyan gondolkodik, kikkel találkozik, hogyan dönt napjaink Matyija és milyen szerephez jut Döbrögi Roland? Vajon ma mi a helyes válasz, ha igazságtalanság ér bennünket? Mindezt humorral és DJ-vel fűszerezve, a tinédzser korosztály nyelvén. 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

mandiner.hu

Kik állnak Magyar Péter mögött? Itt a lista azokról, akik támogatják a baloldal legújabb reménységét

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor