SHOWBIZ

Szerző Doris

2 hónapja

Exkluzív titkokat árult el a Madách Színház sztárja

Posta Victor Haynau szerepét alakítja A tizenötödik című musicalben.

Szerző Doris

Rendhagyó tárlatvezetéssel készül a Madách Színház az április 22–24. között debütáló, a szabadságharc eseményeiről szóló „A tizenötödik” című musicalre. A körúti teátrum a Nemzeti Múzeummal fogott össze, a darab szereplői pedig örömmel vállalták a tárlatvezető szerepét.

 

Fotó: Ripost


A Ripost7 április elsején kapott meghívást a Madách Színház és a Nemzeti Múzeum közös tárlatvezetésére, hogy egy kicsit mélyebb betekintést nyerjünk az 1840-es évek történéseibe, valamint jobban megismerjük A tizenötödik szereplőinek jellemét. Ott jártunkkor a bresciai hiénát, azaz a magyarok mészárosát, Haynaut megszemélyesítő Posta Victor volt Harányi Nikolett társa a tárlatvezetésben, de nem ő az egyetlen színész, aki a különleges kezdeményezés mellé állt. A Nemzeti Múzeumban igazi sztárparádé várható: Borbély Richárd, Simon Boglárka, Détár Enikő, Sánta László, Posta Victor, Kiss Ernő Zsolt, valamint Ekanem Bálint mellé tárlatvezetők csatlakoznak, akik az adott karakterre épített, összesen hét tematikus tárlatvezetéssel segítik a színpadon történő események kibontását. 

Fotó: Ripost

Többek között mesélnek a korszak férfi-női kapcsolatairól, a merev társadalmi falak szerepéről, illetve a legfontosabb hadi események stratégiájáról, egészen június 25-ig.

"Azért örültem ennek a felkérésnek a Magyar Nemzeti Múzeum részéről, mert színészként mindenképp fel kell készülnöm a figurából, főleg, ha egy valóban létező, történelmi személyt kell alakítanom. Azért is vágtam bele nagyon lelkesen a kutatómunkába, mert tudtam, hogy a múzeum falai között találkozhatom azokkal a tárgyakkal, emlékekkel, amik Haynau életének fontos részét képezték. Haynau épp egy olyan szerep, amitől akár meg is ijedhettem volna, hiszen mindenki gyűlölte őt. Egy nagyon negatív figura, de ahogy utánajártam az életének, közelebb került hozzám, már jobban értem, mit miért tett. Ő már tizenöt évesen katonaiskolába került, ahol a rend és a fegyelem volt az úr. Őt minden idegesítette, ami nem egyenes, nem szabályozott, és bizony, hírhedt volt a túlkapásairól." - kezdte a Ripost-nak Posta Victor, aki azt sem titkolta: bizony nem egy hálás szerep Haynau megformálása.

Fotó: Ripost

"Olyannyira nem hálás, hogy a nagy dalát át is dolgoztuk. Nem lesz utána taps, mert nem tehetjük meg se vele, sem a nézőkkel. Ő nem egy Pilátus, akit fel lehet menteni a tettei alól, és nem is szeretnénk" - tette hozzá a színész, akitől tárlatvezető társa, Harányi Nikolett vette át a szót.

Fotó: Ripost

"Amikor megtudtuk, hogy készül egy darab a szabadságharcról, akkor egyből azt gondoltuk, hogy a múzeumnak ez egy hatalmas ziccer. Szerettük volna, hogy a tárlat segítségével az előadás nézői mélyebb betekintést nyernének a történelmi háttérbe, és egy teljesebb korképet kapnak. A visszajelzések szerencsére nagyon jók, volt olyan pedagógus, aki azt mondta, hogy az egész osztályát el szeretné hozni a tárlatra" - mesélte Niki.

 

 

Szerző Doris

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a reggeli műsor, folytatódik az RTL Klub bohóckodása Járai Máté körül

vg.hu

Így szólt be Joe Bidennek a világ második leggazdagabb embere

borsonline.hu

Tragédia történt az egyik plázában, többen meghaltak

magyarnemzet.hu

Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntettek + galéria, videók

ripost.hu

Hűha, a bikinis Zimány Lindánál nem látsz ma szexibbet!

magyarnemzet.hu

Hadat üzenne a neoliberális bolgár kormány Moszkvának?

origo.hu

Világbajnok fenekével kerget őrületbe a Liverpool szuperszexi focistanője - képek

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél, meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a csipsz

ripost.hu

Magyar lányt vett feleségül a futballsztár Pellé

ripost.hu

Las Vegasban villantotta meg tökéletes testét Szandi - Fotó

ripost.hu

Ez a három csillagjegy folyamatosan kémkedik a párja után

ripost.hu

Már a magyaroktól venné el a gázt a pánikba esett Manfred Weber

További cikkek

SHOWBIZ

Gábor Zsazsa özvegye mentheti meg Amber Heardöt

SHOWBIZ

"Nem könnyű a választás" - bajban van a Drágám, add az életed! nyertes párosa

SHOWBIZ

Lajcsi: Ha kell, az ördöggel is cimborálok

SHOWBIZ

Búcsút int a tévézésnek Takács Bence - Új kihívások elé néz

SHOWBIZ

Nem engedték Majkáékat fellépni a Balaton Soundon

SHOWBIZ

Jön az ország leglovasabb hétvégéje

SHOWBIZ

Élő adásban sírta el magát a műsorvezető: társa halálát kellett bejelentenie

SHOWBIZ

Szomorú hírt jelentettek be: reggelre örökre elaludt a népszerű színész