RETRO RÁDIÓ

Tóth Vera szerelme adásban árulta el, szerinte miben hibáznak az emberek

tóth vera szerelme
ripost
Szerző
ripost
Létrehozva2021. 05. 31. 16:10

A Ridikül csütörtöki adásában Tóth Vera kedvese, Pauli Zoltán árulta el, melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket elkövethetünk grillezés közben.

Tóth Vera kedvese, Pauli Zoltán volt a Ridikül legutóbbi adásának egyik vendége. A gasztroszakember izgalmas főzési, grillezési tanácsokat osztott meg a nézőkkel, és elmondta, miben hajlamosak leginkább hibázni az emberek a kerti grillezés során.

A gasztrokultúra óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben Magyarországon is. Gombamód szaporodtak az újhullámos éttermek az országban, ugyanakkor a hagyományos étkezdék, menzák színvonala ezzel párhuzamosan fejlődött. A koronavírus-helyzet pedig azt eredményezte, hogy a vendéglátóhelyek helyett a magyar háztartások is elkezdték kikísérletezni a gasztroforradalom legújabb receptjeit.

Tóth Vera párja, Pauli Zoltán a Ridikül vendége volt
Fotó: MTVA

A Duna Televízió Ridikül című műsorában a jó idő közeledtével az otthoni és a kerti grillezés került a fókuszba, ahol Serényi Zsolt séf, Kócsa László főzőiskola-alapító mellett Pauli Zoltán gasztro-, bor- és marketingszakember avatta be a nézőket saját grilltitkaiba. A Villányi borvidék ismert arca nagy rajongója a kerti sütögetéseknek és a szabadtűzön készült ételeknek, de nem tagadja, hogy mint minden, ez is képes függőséget okozni.

„Nálam a kerti sütögetés mindig egy baráti együttléthez kapcsolódott, hobbiszinten rengeteg ilyet csináltunk, mindig része volt az életünknek. A szabadtűzi sütés a legnagyobb mániám. Számtalan grillsütőm volt az évek során, és aki ebben benne van, jól tudja, ez is olyan lehet, mint egy függőség” – vallotta be a műsorban Pauli Zoltán, akinek a gasztronómia nemcsak a hivatása, hanem a hobbija is.

Szakértőként jó rálátása van arra is, hogy a hobbi szakácsok a legtöbbször mivel hibáznak, ha grillezésre adják a fejüket. Az odafigyelő húsvásárlás és a sütési idő türelmes kivárása mellett azt is fontosnak tartja, hogy milyen fűszereket és olajokat használnak az emberek.

„Grillezéskor kétféle ember létezik: az egyik, aki jó előre bepácolja a húst valamilyen előrecsomagolt fűszerkeverékkel, és a másik, aki alapjáraton fűszerezett, pácolt húst vásárol. Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik a jobb választás, és ilyenkor a legőszintébben tudom azt mondani, hogy a kevesebb mindig több. Nem feltétlenül célravezető rengeteg fűszert és olajat összeönteni, majd ezzel napokig pácolni a húst. A legtökéletesebb fűszer szinte mindig a só és a bors” – árulta el a grillezés kulcsát a gasztroszakértő.

További konyhai tippekért érdemes a közmédia műsorait követni: a Duna Televízió Család-barát magazinjában, Széll Tamással és Anger Zsolttal a Főmenüben, az Ízőrzők és Borbás Marcsi szakácskönyve műsorokban, valamint a Petőfi Rádió gasztrotémájú adásaiban is hasznos tanácsokra lelhetnek az érdeklődők.

A teljes adás IDE kattintva visszanézhető. Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.