1 éve

Elképesztő elismerést kapott Charlie: „Nem vagyok énekes!”

Megérte a zenész hosszú éveken át tartó kemény munkája. Életműdíjjal jutalmazzák tehetségét.

A hazai zenész szakma egyik legfontosabb eseménye 2006 óta a Petőfi Zenei Díj, aminek a fénypontja az Életmű-díj átadása. Ezt az elismerést csak a legkiváltságosabb énekesek kaphatják meg, mint például: Demjén Ferenc, Tátrai Tibor vagy épp Nagy Feró. Idén pedig a Petőfi szobrot Horváth Charlienak adományozták!

„1964 óta muzsikálok, ezt a díjat nem én kapom, hanem az a család, amellyel közösen alkotok, zenélek. Mert mi egy család vagyunk” – mondta a Bors megkeresésére Horváth Charlie.

Soha nem hajtott díjakra, de nagyon örül a mostani elismerésnek (Fotó: Bors)

„Én nem vagyok énekes. Zenész vagyok, játszom trombitán, kongán, pozanon, gitáron. Mindig zenekarban gondolkodtam, játszottam a Decca, az Olympia, a Generál együttesben, a Tátrai Bandben, és persze a Charlie Bandben, ami a mai napig aktívan működik. Szerencsém volt, mert mindig a legjobbakkal játszhattam. A pályafutásom során na­gyon sok díjat kaptam annak ellenére, hogy so­sem díjakért dolgoztam, egyszerűen csináltam, amit szeretek, amihez értek. Az elismerés persze nagyon fontos. Köszönöm azoknak, akik rám gondoltak, és nekem szánták ezt a fontos díjat.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!