1 éve

Emlékszel még rájuk? Így élnek az Angyalbőrben sztárjai ma

1990-ben az egész ország a képernyőkre tapadt és Karádi János őrmester kiabálását hallgatta.

Sokakat ültetett a képernyők elé az Angyalbőrben sorozat 1990-ben, és biztos van, akiknek a fülében még most is cseng az „Angyalbőrben minden kicsit más” dal.

Azt kevesen tudják, hogy a sorozatot még 1988-ban kezdték forgatni, mire pedig adásba került volna, lezajlott a rendszerváltás, így a szocializmushoz köthető kifejezéseket utószinkronnal tüntették el.

Több főszereplő nincs már köztünk

A szakasz kiképzőtisztjét, Karádi János őrmestert alakító Usztics Mátyás 2017-ben ment el: a gyilkos kór néhány hét alatt győzte le.

A laktanyaparancsnok Tabajdi Gábor ezredes megformálója Bárdy György szép kort élt meg: 92 évesen, 2013-ban távozott az élők sorából. Kardos István százados, azaz Végvári Tamás négy nappal 73. születésnapja előtt, 2010-ben halt meg.

A sorozatban taxisofőrt alakító Hollósi Frigyes sem él már, ő 2012-ben, daganatos betegség következtében hunyt el, 71 évesen.

Mészáros Zoltán (Urbán)

A sorozat főhősét, a labdarúgóból lett taxisofőrt, aki épp sorkatonai szolgálatát teljesíti, Mészáros Zoltán játszotta. A Gór Nagy Mária színitanodában végzett színész a kilencvenes években a Szolnoki Szigligeti Színházban, illetve több erdélyi társulatban is fellépett. 2000-ben Németországba költözött, 2011 óta a müncheni T-ATER társulatában játszik. Mindemellett azonban magyar produkciókban is feltűnik. A színjátszás mellett rendez is, főleg kísérleti, független és dokumentumfilmeket. Itthon legutóbb 2019-ben, a Herczeg Ferenc novellái alapján készült Don Juan kopaszodik című tévéfilm főszerepében láthattuk. Egy németországi kiadó gondozásában közel tucatnyi magyar nyelvű hangoskönyve is megjelent. Az 56 éves színész kétszer nősült meg, első házasságából egy lánya, a másodikból pedig egy fia és két lánya született.

Szerednyey Béla (Rabó)

Szerednyey Béla alakította a szerb származású katonát. A 62 éves színész már negyven esztendeje a Madách Színház társulatának tagja. Az elmúlt években olyan sikerdarabokban láthattunk, mint a Mamma Mia!, a Mary Poppins vagy a Páratlan páros, jelenleg pedig az Aranyoskám című musicalre készül, melynek premierjét szeptemberre tervezi a teátrum. A tévénézők a 200 első randi című sorozatban láthatták, melyben a főszereplő édesapját, Gézát formálta meg. A színész 2014 óta boldog házasságban él 17 évvel fiatalabb nejével, Szilviával.

Görög László (Dezsőke)

A szószátyár Szabó Dezsőkét alakító Görög László közel négy évtizedes pályafutása során egy sor vidéki, illetve fővárosi színházban játszott, 2016 óta pedig a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. A teátrumban olyan darabokban szerepel, mint A velencei kalmár, a Hegedűs a háztetőn vagy a Francia rúdugrás. Sorozatban utoljára 2019-ben láthattuk a Béres József életéről szóló Cseppben az élet című produkcióban. A mozivásznon 2019-ben, a Szép csendben című játékfilm egyik kisebb szerepében tűnt fel. 1991-től 2003-ig Hernádi Judit élettársa volt. Jelenlegi párja Czakó Julianna színésznő, akivel 2017-ben házasodtak össze és még abban az évben egy kislányuk is született – írta az nlc.hu.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!