Létrehozva: 2020.05.14.

Vajon Kihívó vagy Bajnok kapja a kupát? Ők a legesélyesebbek a győzelemre

Az Exatlon Hungary a célegyenesbe érkezett! Hamarosan kiderül, melyik az a női és férfi versenyző, aki a dobogó legfelső fokára állhat, és hazaviheti a 15-15 millió forintos fődíjat.

Közel öt hónapja küzdenek a Bajnokok és a Kihívók az Exatlon Hungary versenyében! A játékosok nap, mint nap bebizonyítják, hogy helyük van a legjobbak között, hiszen emberfeletti teljesítményt nyújtanak az akadálypályákon. A pirosak és a kékek is mindent megtettek eddig a győzelem érdekében, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy még sérülten is küzdöttek a csapatukért. A végén azonban csak a legjobb női, és a legjobb férfi versenyző állhat a dobogó tetejére, és nyerheti meg a 15-15 millió forintos fődíjat. Két hét múlva kiderül, kik a legjobbak!

Az eddigi statisztikák alapján azonban már sokan elkezdtek találgatni, vajon kik a legesélyesebbek a végső győzelemre.

Fotó: Exatlon Hungary / TV2

A női tabellát a Bajnokok vezetik

A Bajnokok versenyzője, Busa Gabriella fölényesen vezeti a listát. A háromszoros kick-boksz világbajnok már a kezdetek óta erősíti a pirosak csapatát, rutinjának köszönhetően jelenleg ő a legeredményesebb versenyző a mezőnyben, hiszen a legtöbb futamot ő nyerte. A sikerességi mutatója: 60%.

Busa Gabit Pap Dorci és Besenyei Bogi követi. A Kihívók versenyzői is magabiztos teljesítményt nyújtanak, ami nem csoda, hiszen ők is a kezdetek óta küzdenek az Exatlon pályáin. Mindkettejük sikerességi mutatója 58%.

A női versenyzők közül még egy Bajnok szintén dobogós a statisztikák alapján, ő pedig Szabó Dorottya. A profi röplabdázó később csatlakozott a pirosakhoz, azonban gyorsan bebizonyította, hogy helye van a csapatban. Biztos pontszerzője a Bajnokoknak. A sikerességi mutatója: 57%.

Fotó: Exatlon Hungary / TV2

A férfiak között szoros a küzdelem

Jelenleg a férfiak mezőnyét is egy Bajnok vezeti, Kempf Zozo. Az amatőr BMX-világbajnok szintén a kezdetek óta erősíti a pirosak csapatát, ez pedig a statisztikáján is megmutatkozik: stabilan hozza hétről hétre a pontokat. A sikerességi mutatója: 61%.

A dobogó második és harmadik helyéért komoly küzdelem folyik, ugyanis Adu László és Böjte Dave is elég jó statisztikával rendelkezik. Utóbbi versenyző pedig egy újabb párbajon is túl van, ugyanis múlt héten Herceg Alex ellen küzdött a bennmaradásért. Adu sikerességi mutatója 51%, míg Dávidé 50%.

Ám nem szabad megfeledkeznünk Bajnokok közül, Tóth Dávidról sem, aki bár a statisztikája szerint a mezőny közepén helyezkedik el, több párbajról is győztesen tért már vissza.

Novák Zalán is a mezőny élén volt. A kékek alapemberének azonban hétfőn búcsúznia kellett az Exatlon Hungary versenyétől, ugyanis az orvosok a sérülése miatt nem engedték tovább játszani. A statisztika és a nézői visszajelzések szerint, ő volt az egyik legesélyesebb férfi versenyző a győzelemre. A sikerességi mutatója 58% volt.

Fotó: Exatlon Hungary / TV2

Gelencsér Timi: Aki a végsőkig kitart, megérdemli a győzelmet!

Tavaly még versenyzőként utazott ki Dominikára, idén pedig már az Exatlon riportereként láthatják viszont a nézők Gelencsér Timit. Kíváncsiak voltunk, hogy az egykori szépségkirálynő hogyan látja most az erőviszonyokat, hiszen tavaly a saját bőrén tapasztalta, milyen nehéz dolga van a versenyzőknek.

„A játékosoknak hosszú időn át, rendszeres terhelés alatt kell folyamatosan bizonyítaniuk. Ez komoly terheléssel jár, nehéz kérdés, hogy kik lesznek azok, akik még 100 versenynap után is talpra tudnak állni, és maximális erőbedobással tudnak küzdeni. Itt közbeszólhatnak kisebb-nagyobb sérülések is, hiszen ahogy egyre jobban teljesíteni akar egy versenyző, egyre nagyobb eséllyel előfordulhatnak ilyen esetek is” - kezdte lapunknak az Exatlon riportere, aki szerint fontos az is, hogy a csapatjáték után, hogyan tudnak teljesíteni egyénileg is a versenyzők.

„Nagyon sok tényező befolyásolja a végeredményt, de győzzön a jobbik, az, aki a végsőkig kitart, megérdemli a győzelmet” – tette hozzá Timi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Kitálalt az uralkodó bizalmasa: ilyen volt valójában II. Erzsébet királynő

hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

metropol.hu

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor