3 éve

Nagy bajban az RTL Klub, otthagyja egyik legnagyobb sztárja

Távozik a Barátok közt egyik alaptagja, Szõke Zoltán ugyanis besokallt, amiért folyton gonoszkodnia kell a képernyõn.

Nagy bajba került az RTL Klub, ugyanis távozik a csatornától Szőke Zoltán. Kilépése azért okoz nagy riadalmat, mert az általa megformált Berényi Miklós a Barátok közt történetének fő mozgatórugója, és a legnagyobb nézőcsalogató. Nélküle valószínűleg még rohamosabban esni fog a nézettség, mint az elmúlt években.

A széria gonosztevője, Berényi Miklós a kezdetektől, 1998. október 26-a óta boldogítja a Mátyás király tér lakóit, és ezzel a sorozat minden idők egyik legrégebbi szereplője, a nézők leginkább vele azonosítják a sorozatot.

Szőke Zoltán azért akar távozni a Bors információi szerint, mert Berényi Miki hideg, számító, erőszakos karakterét nem tudja összeegyeztetni a saját valódi, vallásos énjével.

Szőke Zoltán negyvenedik születésnapja után döntött úgy, hogy a kezébe veszi saját sorsa fonalát, és belső összpontosítással, meditációval megszabadul minden negatív energiától.

Korábban az újságíróknak már elmondta, hogy ha a forgatókönyvírók nem változtatnak Berényi Miki karakterén, akkor felmond. Úgy tűnik, most állja a szavát.

"Már egy ideje mindenki tudja, hogy Zoli ráunt durva karakterére. Nem rejti véka alá a stábban sem, sőt, többször jelezte a forgatókönyvíróknak is, hogy változtassanak Berényi Miklós viselkedésén. Nem szeretne már rosszfiú lenni, azt mondja mindig, ez nem összeegyeztethető a privát énjével, és azzal a jellemfejlődéssel, amin ő maga az utóbbi években végigment. Kezdetben próbálták a sorozat készítői itt tartani, de magatartásán látszik, hogy mennyire eltökélt, így inkább elengedik" – mondta a Borsnak egy stábtag, aki azt is elmondta, hogy a nézők még hónapokig láthatják kedvencüket.

A lap megkereste a sorozat sajtófelelősét, Szabó Pétert is. "Zoli je­lenleg is forgat, a távozásával kapcsolatos pletykákra nem szeretnénk reagálni."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!