tóth gabi
Literenként 700 forintot kell leszurkolnunk ahhoz, hogy a cefrénkbõl valódi házi kisüstit fõzhessünk.
Az Európai Bíróság még tavaly áprilisban kaszálta el azt a magyar gyakorlatot, hogy évente 50 liternyi pálinkát saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, főzetni.
Most itt a jó hír: továbbra is megmarad a magán pálinkafőzés legális lehetősége. Ugyanis a brüsszeli bürokraták leszerelésére bevezetik a párlatadójegyet. Egy adójegy 700 forintba kerül, és évente minimum 5, maximum 86 darab vásárolható belőle a vámhatóságtól – mondta Palotai Kinga, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője. Egy párlatadójegy egy liter párlat előállítására jogosítja a magánfőzőt.
A főzőberendezést továbbra is regisztrálni kell a helyi önkormányzatnál.