Elutasítod a mobilszolgáltató áremelését? Még megteheted!

Részleges visszavonulót fújt a Telenor és a Telekom mobilszolgáltató a július elsejétõl érvénybe lépõ áremeléseiktõl a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) tegnap kötött megállapodás szerint. A legutóbbi telefonszámla kézhezvételétõl számított 15 napig nyilatkozhatnak az ügyfelek, ha ragaszkodnak a korábbi szerzõdésük szerinti tarifákhoz.

A közelmúltban a két szolgáltató tetemes bírságot kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) a nem megfelelő áremelési gyakorlatuk miatt, amelyről a Ripost „Negyedmilliárdos bírság a Telenornak” a című írásban számolt be.

A hírközlési felügyelettel létrejött pénteki megállapodás szerint, ha az előfizetők nem fogadják el a díjemelést és erről

a legutóbbi számlájuk kézhezvételétől számított 15 napon belül értesítik szolgáltatójukat, akkor a korábbi tarifával telefonálhatnak.

A Telenor meglehetősen megnehezíti a kapcsolatfelvételt a tarifa-módosítás elutasításával kapcsolatban nyilatkozni szándékozó ügyfeleknek. A telefonos ügyfélszolgálata folyamatosan túlterhelt, nem fogadja a hívásokat. A neten, vagy okostelefonon elérhető My Telenoron – ami a szerződött partnerek személyre szabott tájékoztatását hivatott szolgálni -, sincs lehetőség üzenni az ügyfélszolgálatnak. A honlapjukon egyetlen olyan email cím sincs, ahová belépési név és jelszó nélkül írhatnának az ügyfelek. A "jelszavas üzenet" szolgáltatás pedig nem ismeri fel a regisztrált telefonszámot.

 

A megadott telefonszám nem található. Kérjük, ellenőrizze, hogy valóban helyes telefonszámot adott meg.

 

Az új tarifákat is csak akkor találja meg az ügyfél, ha a honlap keresőjében rákeres, vagy előbányássza az általános szerződési feltételeket. A negyedmilliárdos bírság arra nem szorította rá a szolgáltatót, hogy honlapjának nyitólapján, jól látható helyen adjon eligazítást a korábban szerződött ügyfeleinek az egyoldalú áremelésről. Arról pedig beljebb sem talál információt, hogy nyilatkozatával fenntarthatja a korábbi tarifákat.

A Telekom sem könnyíti meg a tájékozódást a tennivalókról. Pénteken koradélután vált elérhető az a link, amelyet közleményükben ígértek meg az ügyfeleknek. Ebben közlik az új tarifatáblázatot és azt kínálják fel az előfizetőnek, hogy „lehetősége van más díjcsomagot választani a mindenkori Díjszabásban szereplő díjcsomagok közül, a választott díjcsomag feltételei szerint”.

A portfolio.hu ennél többet közöl:

amennyiben az előfizetők a kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlatra az ajánlat kézhezvételét követően 15 napon belül úgy nyilatkoznak, hogy azt nem fogadják el, az előfizetői szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

Fontos, hogy ez a lehetőség csak a 2015. május elseje előtt megkötött szerződésekre vonatkozik, hiszen azt követően már az új tarifák ismeretében állapodtak meg szolgáltatójukkal az ügyfelek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító részletek derültek ki Ray Liotta haláláról

vg.hu

Beszólt Putyinnak egy orosz újságíró, ez lett a sorsa

metropol.hu

Hatalmas tűz a Tatai utcában! A könnyeikkel küszködve nézik az emberek, ahogy mindenük odalesz – Videó!

vg.hu

Teljes iparágak omolhatnak össze a gázhiány miatt

ripost.hu

„Láttam az egyik lány csontjait” - megszólalt a diósjenői tragédiáról a nagynéni

vg.hu

Elképesztő beismerést tett a TikTok az amerikai felhasználók adataival kapcsolatban

astronet.hu

Általános heti horoszkóp 2022. július 4-10.: a Mars és a Merkúr is jegyet vált, ami intenzív energiákat jelez

ripost.hu

Forró videó: Ezt művelte a hotelszobában Lékai-Kiss Ramóna

ripost.hu

Csodát tesz kertedben a szódabikarbóna

ripost.hu

Egyiptomi cápatámadás: ezek voltak az elhunyt asszony utolsó szavai

ripost.hu

Aurelio köszöni szépen, jól van a börtönben