Létrehozva: 2015.06.27.

Elutasítod a mobilszolgáltató áremelését? Még megteheted!

Részleges visszavonulót fújt a Telenor és a Telekom mobilszolgáltató a július elsejétõl érvénybe lépõ áremeléseiktõl a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) tegnap kötött megállapodás szerint. A legutóbbi telefonszámla kézhezvételétõl számított 15 napig nyilatkozhatnak az ügyfelek, ha ragaszkodnak a korábbi szerzõdésük szerinti tarifákhoz.

A közelmúltban a két szolgáltató tetemes bírságot kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) a nem megfelelő áremelési gyakorlatuk miatt, amelyről a Ripost „Negyedmilliárdos bírság a Telenornak” a című írásban számolt be.

A hírközlési felügyelettel létrejött pénteki megállapodás szerint, ha az előfizetők nem fogadják el a díjemelést és erről

a legutóbbi számlájuk kézhezvételétől számított 15 napon belül értesítik szolgáltatójukat, akkor a korábbi tarifával telefonálhatnak.

A Telenor meglehetősen megnehezíti a kapcsolatfelvételt a tarifa-módosítás elutasításával kapcsolatban nyilatkozni szándékozó ügyfeleknek. A telefonos ügyfélszolgálata folyamatosan túlterhelt, nem fogadja a hívásokat. A neten, vagy okostelefonon elérhető My Telenoron – ami a szerződött partnerek személyre szabott tájékoztatását hivatott szolgálni -, sincs lehetőség üzenni az ügyfélszolgálatnak. A honlapjukon egyetlen olyan email cím sincs, ahová belépési név és jelszó nélkül írhatnának az ügyfelek. A "jelszavas üzenet" szolgáltatás pedig nem ismeri fel a regisztrált telefonszámot.

 

A megadott telefonszám nem található. Kérjük, ellenőrizze, hogy valóban helyes telefonszámot adott meg.

 

Az új tarifákat is csak akkor találja meg az ügyfél, ha a honlap keresőjében rákeres, vagy előbányássza az általános szerződési feltételeket. A negyedmilliárdos bírság arra nem szorította rá a szolgáltatót, hogy honlapjának nyitólapján, jól látható helyen adjon eligazítást a korábban szerződött ügyfeleinek az egyoldalú áremelésről. Arról pedig beljebb sem talál információt, hogy nyilatkozatával fenntarthatja a korábbi tarifákat.

A Telekom sem könnyíti meg a tájékozódást a tennivalókról. Pénteken koradélután vált elérhető az a link, amelyet közleményükben ígértek meg az ügyfeleknek. Ebben közlik az új tarifatáblázatot és azt kínálják fel az előfizetőnek, hogy „lehetősége van más díjcsomagot választani a mindenkori Díjszabásban szereplő díjcsomagok közül, a választott díjcsomag feltételei szerint”.

A portfolio.hu ennél többet közöl:

amennyiben az előfizetők a kétoldalú szerződésmódosításra vonatkozó szolgáltatói ajánlatra az ajánlat kézhezvételét követően 15 napon belül úgy nyilatkoznak, hogy azt nem fogadják el, az előfizetői szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

Fontos, hogy ez a lehetőség csak a 2015. május elseje előtt megkötött szerződésekre vonatkozik, hiszen azt követően már az új tarifák ismeretében állapodtak meg szolgáltatójukkal az ügyfelek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Lázár János Magyar Péter hangfelvételéről: „Az ígéret egy atombomba volt, egy vízipisztoly lett belőle”

ripost.hu

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

mandiner.hu

„Miért akarnánk, hogy egy ilyen játékos a padon üljön?” - a Liverpool szurkolói elmondták, mit gondolnak Szoboszlai Dominikról (VIDEÓ)

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-