Finisel az szja-bevallás

Aki még nem tette, tegye meg! Május 20-ig be kell nyújtani a NAV-hoz a 2014-es évi személyi jövedelemadó bevallást.

 

Mindazoknak az adózóknak, akik nem folytatnak vállalkozói tevékenységet, áfa fizetésére nem kötelezettek, valamint, akiknek a munkáltatója nem vállalta át adóbevallásuk elkészítését, május huszadikáig vallaniuk kell.

 

A NAV helyettünk is ellenőriz

A bevallás elkészítésében könnyebbséget jelenthet a NAV honlapjáról letölthető általános nyomtaványkitöltő program, ezzel pedig behívható az szja bevallási nyomtatvány. A kitöltő programot az adóhivatal évről évre javítja, így aki korábban letöltötte, annak érdemes frissítenie. Fokozhatjuk komfortérzetünket, ha regisztrálunk az ügyfélkapu.hu-n, mert akkor a bevallás kitöltése és az ellenőrzés lefuttatása után néhány kattintással dokumentált módon célba juttathatjuk a NAV részére.

 

Bárhol az országban regisztrálhatunk

Ilyen formán megúszhatjuk az adóhivatal ügyfélszolgálatán, vagy a postán való sorállást. Jó tudni, hogy ügyfélkaput létesíthetünk lakóhelyünktől függetlenül, az ország bármelyik okmányirodájában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, sőt, külképviseleten is.

Benézhetünk ide is, oda is

Ehhez egy alkalommal be kell menni személyesen a fenti hivatalok valamelyikébe, s pár perces ügyintézéssel megkapjuk az elektronikus hozzáférésünket személyes ügyfélkapunkhoz, amin keresztül a jövőben nem csak az adóhivatallal, hanem számos más, állami intézménnyel is levelezhetünk, de még betekinthetünk a földhivatali nyilvántartásba is.

Az adózók tetemes hányada, ahogy a korábbi években, úgy most is az utolsó pillanatra hagyja az adóbevallást. A több hónapig nyitva álló bevallási időszak elején inkább a visszaigénylők mutatnak aktivitást, hiszen így előbb kapják vissza a túlfizetést és ez számukra megfelelő motivációs tényező.

 

Hagyományőrzőknek nyújtott nyitva tartás

 

 

Akik maradnak a hagyományos, tollal kitölthető bevallási íveknél, azok számára több odafigyelést igényel ez a munka, hiszen így maguknak kell azt az ellenőrzést végezni, amit az online módszernél a gép elvégez helyettünk. (Közülük sokan  nem írják alá a nyomtatványt, ezzel érvénytelenné téve azt.)

Mindezek után mehetünk valamelyik NAV ügyfélszolgálatra, vagy postára, ahol a május 20-i határidő közeledtével egyre hosszabb sorokra számíthatunk. A hivatalok megértőek: az utolsó napokban több helyen nyújtott nyitva tartással várják az adózókat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Celeb skalpvadász lehet Szabi Zsófi új udvarlója

origo.hu

Celeb skalpvadász lehet Szabó Zsófi új udvarlója

borsonline.hu

Díjazták a legjobb televíziósokat: íme a győztesek

magyarnemzet.hu

Meglepő dolgot árult el a kisfiú, akinek nem jutott kabát a magyar-bolgár meccsen

ripost.hu

Magánnyomozó állítja: Nem hazudik a magát Maddie McCann-nek valló nő, bizonyítékokkal is készült

magyarnemzet.hu

Vélhetően Biden miatt tilthatták le Bayer Zsolt Facebook-oldalát

origo.hu

Váratlan fordulat: most dőlhet el az orosz-ukrán háború

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 30.: a Bikának erős megérzése támad, a Rákra nagy hatással lesz valaki

magyarnemzet.hu

Tippek a májméregtelenítés beépítéséhez az életmódjába (X)

vg.hu

Technológiai fejlesztések megvalósítása a ZOLMAT Kft.-nél (x)

mindmegette.hu

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel.Receptvideó! (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-