7 tipp, hogy több pénze maradjon

Bármennyire is odafigyel a kiadásaira, gondot okoz a hó vége? Szeretne félretenni, de nincs mibõl? Vagy egyszerûen jó lenne, ha több pénze maradna kikapcsolódásra? Néhány egyszerû fogással meglepõen sokat érhet el.

1. Vizsgálja felül az előfizetéseit
Sokszor megkötünk egy-egy jónak tűnő szerződést az internetre, lakásbiztosításra vagy éppen a telefonunkra, majd évekig felé sem nézünk. Pedig a szolgáltatók újabb és újabb akciókkal rukkolnak elő, és érdemes rendszeresen összehasonlítást végezni. Ehhez gyakran elég már az is, ha betelefonál a szolgáltatója ügyfélszolgálatára. A legtöbb esetben készségesen segíteni fognak, mivel nekik is érdekük, hogy megtartsák ügyfeleiket.

2. Takarékoskodjon az energiával
Arra persze valószínűleg odafigyel, hogy ne égjen üres szobákban a lámpa vagy éppen bezárja a hűtő ajtaját, mialatt előkészíti az ételt. De azt tudta, hogy az elektromos főzőlapot már 10 perccel az étel elkészülte előtt kikapcsolhatja? És arra figyel, hogy amikor csak teheti, használjon fedőt az edényekhez, miközben főz?

3. Vásároljon átgondoltan
Készítsen listát, mielőtt bevásárolni indul. Így csökkenti az esélyét annak, hogy az üzletben kelljen improvizálnia. És hasznos, ha teli hassal indul el. Kísérletek ugyanis bebizonyították, hogy éhesen az ember sokkal inkább hajlamos fölösleges dolgokat is a kosarába pakolni, mint jóllakottan.

4. Vezessen költségnaplót
Ha hónap elején megtervezi, mennyi a bevétele és mennyi a kötelező kiadása, akkor azt is könnyen kiszámolhatja, hogy naponta átlagosan mennyit költhet. Ha ezzel tisztában van, akkor nyomon tudja követni, éppen hogyan áll a rendelkezésre álló kerettel.

5. Tegye félre az aprót
Talán nehéznek tűnik több ezer forintot félretennie, de észrevétlenül is megoldhatja. Ha rászoktatja magad arra, hogy a tárcájában lévő aprót a nap végén egy dobozba vagy perselybe rakja, egy idő után nem csak azt fogja érzékelni, hogy szó szerint könnyebb lesz a táskája, de büszke is lehet magára, amikor néhány hét múlva összeszámolja, mennyi pénz is gyűlt így össze.

6. Tájékozódjon
Egyáltalán nem biztos, hogy az a legjobb, ami drága. Mielőtt új terméket próbál ki, esetleg új szolgáltatást választ, tájékozódj a neten. A fórumokon sok tapasztalatot olvashat másoktól, melyek segíthetnek abban, hogy jó döntést hozzon, sikerrel válassza ki a legjobb ár-érték arányt.

7. Halogasson
Halogatni alapvetően nem jó, de ha már a kötelezettségekkel sokszor megtesszük, akkor igazán kipróbálhatja a vágyaival is. Persze ne mondjon le róluk, de adjon magának egy kis időt. Kinézett egy ruhát, szeretne a régi asztal helyett egy újat? Mielőtt vásárlásba kezd, adjon magának néhány hetet. Sokszor meg fog lepődni: néhány hét múlva már lehet, hogy eszébe sem jut kiadni a pénzt arra, amire ma még megtette volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Híres Nobel-díjas magyarok, akik mindörökre beírták nevüket a tudomány történetébe

origo.hu

Ezt tervezi most az életével az RTL Klub alkoholista, gyerekverő színésze

metropol.hu

Özönlenek a gratulációk: Curtis és Judit megmutatta a kicsit

vg.hu

Oroszország szerint a német külügyminiszternek elment az esze: Luhanszk nem lesz az EU része

metropol.hu

Jön az igazi ősz: ekkor szűnik meg az indián nyár

origo.hu

Embertelen borzalmakat kellett átélnie Jeff Bezos házvezetőnőjének

travelo.hu

Aranyérmes lett Magyarország a 31. Európai madármegfigyelő napokon

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a stressz(x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-