RIPOSTER

Szörnyű tragédia Cegléden: a fiatal Dávid végignézte szerelme halálát

A fiatal pár szombat éjjel tartott hazafelé, amikor egy száguldó autó elsodorta őket. A lány nem élte túl az esetet.
  • Szerző: Ripost

Az anyja szerint talán soha nem tudja majd feldolgozni a fia, a 21 éves K. Dávid, hogy végig kellett néznie szerelme halálát.

A ceglédi fiatalember és barátnője, a 18 éves B. Emese szombat éjjel hazafelé sétáltak egy szórakozóhelyről, amikor egy 22 éves férfi elgázolta őket a Pest megyei város egyik kereszteződésében. Dávid súlyos sérüléseket szerzett, de túlélte a tragédiát, míg Emese a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A fiú édesanyja megtörten nyilatkozott a Blikknek

"Teljesen összetörtünk lelkileg, Dávid a leginkább" – csuklott el a hangja. "A fiam még most is kórházban van: nyílt lábszár-, boka- és lapockatöréssel és sok-sok horzsolással élte túl a szörnyű tragédiát. Mégis a lelki fájdalmak a legnagyobbak. Azt el sem tudjuk képzelni, mit érezhet annak a szegény lánynak a családja" – folytatta az aggódó édesanya. 

A baleset egy forgalmas ceglédi úton érte a fiatalokat: a Kossuth út és a Teleki út kereszteződésében szerettek volna átkelni az út másik oldalára, ám a gázoló egyes szemtanúk szerint több mint 100 kilométeres óránkénti sebességgel sodorta el az út szélén sétáló párt. Az elütött fiú édesanyja elmondta, nem ez volt az első eset, hogy gyorshajtás történt Cegléd széles, forgalmas utcáján.

"Halálos kimenetelű baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás a 22 éves sofőr ellen, aki szabadlábon védekezhet" – mondta a lapnak András Tamás alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Közúti baleset okozásáért a sofőr 3 évig terjedő szabadságvesztést kaphat, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz. Egytől akár öt évig is börtönbe kerülhet, ha a bűncselekmény halált okoz, de 8 évvel is sújthatják, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?