RIPOSTER

Rengeteg kutya pusztult el az újévi a tűzijátékok miatt

Több száz kutya szökött el szilveszterkor a tûzijátékok miatt. A legtöbb elkóborolt ebet szerencsére vissza tudják juttatni a gazdikhoz, legalábbis azokat, melyekben volt érvényes személyes adatokkal frissített chip. Ugyanakkor egy állatvédelmi alapítvány szóvivője azt is elmondta lapunknak: csak az ő tudomása szerint sajnos tíz kutya el is pusztult, amely az utóbbi évek alapján rendkívül kiugró szám.
  • Szerző: Ripost

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője is felhívta a figyelmet a felelőtlen szilveszteri tűzijátékozás veszélyére, de fontosnak tartja, hogy a gazdik is felelősségteljesen tartsanak állatokat.

„Szilveszteri ügyeletünk alatt nagyon sok bejelentés érkezett az elkóborolt és megzavarodott kutyusokról. Szerencsére a legtöbbet épségben sikerül haza juttatni a chipekben található személyes adatok miatt, de vannak olyan ebek, amelyek chipjeiben korábbi cím, vagy telefonszám található. Ugyanilyen problémát jelent, hogy sok állatban nincs is chip. Fontos, hogy a gazdik is felelősséget érezzenek az állatuk biztonságáért. Sajnos nem csak elkóborolt kutyusokról kapunk bejelentést, hanem elhullottakról is” – mondta a %Ripost%-nak Schneider Kinga.

„Csak az újév első két napján már több, mint tíz ilyen esetet láttunk, amely mindenképpen kiugró az utóbbi évekhez viszonyítva. Elgázolják őket, vagy fennakadnak a kerítésen, de volt két olyan idősebb kutya is, amelyek a sokkos állapotba pusztultak bele”

– tájékoztatta a %%-ot az alapítvány szóvivője.

Ha esetleg rémült, elkóborolt kutyát látunk fontos értesítenünk egy állatvédő szervezetet, vagy állatorvosnál, esetleg olvasóval ellátott MOL benzinkúton kiolvastatni a kutyában található chipet!

És ezeket olvastad már?