RIPOSTER

Ravasz trükkel próbálkoznak a legós csalók

Hatalmas akciókkal próbálják a legót kedvelő vásárlókat megkopasztani a bûnözők. Ráadásul egy új fajta trükkel könnyen elaltatnak bármi gyanút, amely a kíváncsi vásárlóban felmerülhet. Csak óvatosan a vásárlással!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Újabb gyanús LEGO hirdetés jelent meg a Facebookon. Legutóbb a Black Friday, azaz a Fekete péntek kapcsán próbálkoztak a csalók által üzemeltetett honlapok, melyeket a leleplezett.

Most új honlappal próbálkoznak: a toysdaal.com internetes oldal szédületes kedvezményekkel kínálja a legnépszerűbb LEGO termékeket – az eredeti ár töredékéért. Ráadásul most egy ravasz trükköt is bevetettek, mellyel kétszeresen nyerhetnek. A kínálatukban szereplő 177.49 euró (58 ezer forint) helyett 24.29 euróért (8 ezer forint) kínált Lego Star Wars Halálcsillag ugyanis – mint jelzik – már elfogyott. Ezzel a húzással egyrészt elaltatják a vevőben esetlegesen felmerülő gyanút, hiszen egy kamu internetes boltból sosem fogy ki a nem létező áru, másrészt nyomást is gyakorolnak rá, hiszen azt sugallják, vásároljon gyorsan, mielőtt az általa kinézett akciós termékből is kiürül a készlet.

Kiderült, a gyanús cég nemcsak a toysdaal.com oldalt üzemelteti, de az azonos megjelenésű itoysen.com-ot és a toysloy.com-ot is. Márpedig a szinte kizárólag 75–95 százalékos árengedménnyel LEGO termékeket kínáló internetes oldalakkal érdemes vigyázni! Nemcsak azért, mert az ember esetleg hamisítványt vagy semmit sem kap a pénzéért, de ami még rosszabb: ellophatják a bankkártya adatait és levehetik róla a pénzt.

Az ügyben kerestük a Legót is, mely megerősítette a gyanúnkat.

„A LEGO Csoport nem áll kapcsolatban a hivatkozott oldalakkal”

– közölte Siket Lóránt, a LEGO kommunikációs menedzsere.

címkék:
És ezeket olvastad már?