RIPOSTER

Pofátlan módon bosszantják a belvárosiakat a rollerrel közlekedők

Egyre többen veszik igénybe az elektromos rollereket, hiszen gyorsabb vele a közlekedés a dugók idején. Ez jó, hiszen környezetkímélő, de a felhasználók sokszor nincsenek tekintettel más közlekedőkre. Éppen ezért várhatóan a jövőben módosítják a KRESZ-t, reagálva az új jelenségre.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt hetekben elárasztották a Facebookot azok a fotók, amelyeken hanyagul ott hagyott e-rollerek láthatóak, amik sokszor nemcsak a gyalogosforgalmat, de az autósokat vagy a tömegközlekedést is zavarják.

Az Andrássy úton gyakran teszik le az út közepére a rollereket. A fotó a Terror Házánál készült, ahol gyakran tömeg várakozik, hogy bejusson a múzeumba.

„Budapest belvárosában lakom, naponta kerülgetem az út közepén ott hagyott rollereket” – panaszolja Szabó Zsombor, aki erről képeket is küldött a -nak. – „Egy-két alkalommal még elnézi ezt az ember, de amikor folyamatosan erre kell figyelni, az bosszantó!”

Lehet vállalkozni jó pénzért a rollerek feltöltésére, az a szabály, hogy a feltöltött rollereket a környéken különböző, a közlekedőket nem zavaró helyre kell leparkolni. Az Izabella utcai ház előtt azonban nyolc roller is állt: itt lakhat a feltöltésre vállalkozó munkatárs.

Hiába szerepel a bérbeadó cég szabályzatában, hogy csak úgy szabad leparkolni a járműveket, hogy az mások közlekedését ne zavarja, van, aki a buszmegállóban hagyja ott az e-rollert a le- és felszállók legnagyobb bosszúságára, de az is előfordult, hogy valaki a villamossíneken hagyta.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?