RIPOSTER

Összecsapott a magyar taxis a buszsofőrrel, repültek a szilánkok – durva videó

Nem tudta fékezni az indulatait a taxisofőr, emiatt most börtönbe kerülhet.
  • Szerző: Angie

A vád szerint a busz és a taxi sofőrje 2019 decemberében keveredett konfliktusba Budapest belvárosában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közlekedési konfliktusból komoly dulakodás lett. Az ügyészség mindkét sofőr ellen vádat emelt.

taxis vs buszsofőr

Fotó: Fővárosi Főügyészség

A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva, a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve a buszost. Ezután mindkét sofőr továbbhaladt a József Attila utcában az Erzsébet tér irányába. Amikor a közlekedési lámpa pirosra váltott, a buszsofőr ezt a szembejövő sávba áthajtva a taxi mellé állt, kinyitotta az ajtót és számon kérte annak viselkedését.

A taxisofőr leköpte a buszsofőrt, aki erre megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. Erre a taxis ekkor kiszállt az autóból, a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely összetört.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ügyben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt. A taxi vezetőjével, mint többszörös visszaesővel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrrel szemben pénzbüntetést indítványozott a vádiratban – adta hírül a Fővárosi Főügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?