RIPOSTER

Orbán Viktor: Megtiszteltetés a kínai házelnök látogatása

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyûlése Állandó Bizottságának elnökével.
  • Szerző: ripost

A magyar miniszterelnök nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik.

Orbán Viktor felidézte a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta,

a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

A magyar miniszterelnök nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez.

Nagyra értékeli Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában is.

Orbán Viktor azt is elmondta,

híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. A kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években, Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szintre emelték a két ország közötti együttműködést.

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?