RIPOSTER

Koreai sajtó: holttestet találtak Ercsinél, helikopterek a helyszínen

A múlt heti hajótragédia eltûntjeinek holtteste sorra bukkan elő a Dunából, most egy fiatal férfit találhattak meg.
  • Szerző: Ripost

A múlt heti dunai hajóbaleset újabb áldozatát azonosították Adonynál – ezt szerda hajnalban közölte a rendőrség. „Az eddig eltűntként keresett férfi a hajóbaleset dél-koreai áldozata" - áll a közleményben. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a folyó teljes déli szakaszán – tették hozzá. Most kiderült, hogy még egy embert megtalálhattak.

A koreai sajtó szerint az Adonynál talált holttest egy 60 éves férfié volt. Õk azonban már egy újabb holttestről is beszámoltak, amelyet Ercsinél találhattak a Dunában. A 20 éves dél-koreai férfi holttestét a dél-koreai mentőcsapatok emelték ki a vízből, miután Ercsi környékén helikopterekkel is kutatták a Dunát.

Múlt hét szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, kedden egy áldozatot Kulcsnál, egyet pedig a Margit hídnál emeltek ki a folyóból. Hivatalosan 16 embert még keresnek, de az Ercsinél talált holttesttel már csak 15 eltűnt lehet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?