RIPOSTER

Durva képsorok: Jégeső és vihar csapott le Budapestre

Bár az előrejelzésekből lehetett tudni, hogy vasárnap nem folytatódik a napos, nyári idő, de azért erre nem számítottunk!
  • Szerző: Buster

Szombat délelőtt mindenki abban reménykedett, hogy a beígért eső csak vaklárma marad. Aztán egyik percről a másikra beborult az ég és nem sokkal ezután elszabadult a pokol.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Budapest belvárosára a jégeső is lecsapott, több helyen pedig rég nem látott erővel zúdult az „égi áldás”.

Így kezdődött az ítéletidő...

Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője vasárnap kora délután az MTI-vel.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kolozsi Péter elmondta:

„Nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre. Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát”

- közölte.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?