RIPOSTER

Ingyen wifi, légkondi! Ilyen a felújított HÉV

Még csak egy öszvérszerelvényt értünk tetten a szentendrei vonalon, de amit láttunk, az nem rossz. Kérdés, lesz-e folytatás?
címkék:
  • Szerző: F. G.

Elkészült, és forgalomba állt az a három kocsiból álló HÉV szerelvény, ami a még NDK-s időkben készült járműveket öltöztette új ruhába.

Új ülések, ingyen wifi, légkondi, ami most feltehetően azért nem működik, mert a kánikulában az utasok első dolga nyitni az ablakokat...

Az összhatás feledteti, hogy az alapszerelvény bizony  már öregecske, 30-40 éve van üzemben, de az ígéret az, hogy a megújult kocsik még 20 évig szállíthatják az utasokat ezen a vonalon, melyen naponta mintegy 85 ezren fordulnak meg.

Most még csak olyan szerelvényt látott a %% újságírója, amin egy 3 kocsis  régi szerelvényt kapcsoltak össze az újjal.

A HÉV-ekkel kapcsolatban van egyéb fejlemény is. A Fővárosi Közgyűlés még januárban döntött arról, hogy visszaadja állami kézbe az agglomerációs közlekedés üzemeltetését.

Fónagy János államtitkár pedig arról szólt, hogy a három budapesti HÉV-vonalat átveszi a MÁV. Az eredeti határidő július 1. volt.

A %% kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága közölte, hogy ez a dátum novemberre tolódott.

A BKK-tól  szerettük volna megtudni, milyen ütemben folytatódik a HÉV szerelvények felújítása, különös tekintettel arra, hogy a MÁV lesz az üzemeltető, kérdésünkre még nem érkezett válasz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?