Létrehozva: 2015.07.31.

Fogat fogért! Oroszlánokkal tépetik szét az Oroszlánkirály gyilkosát?

Zimbabwe kérni fogja annak az amerikai fogorvosnak a kiadatását, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerû állatát, jelentette be a vadvédelmi miniszter.

Zimbabwében akarják felelősségre vonni a férfit, mivel megsértette az ország törvényeit. "A rendőrségnek meg kell tennie az első lépéseket a főügyész felé, aki az amerikaiakhoz fordul majd. A folyamat elkezdődött - hangoztatta a miniszter. -

Sajnos már túl késő, hogy letartóztassuk a külföldi orvvadászt, mivel visszatért hazájába. Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy adják őt ki Zimbabwének, hogy elszámoltatható legyen.
 

A folyamatban lévő vizsgálatok azt mutatják, hogy ezt az orvvadászatot jól megszervezték, és jól megfizették.

Sokat fizetett érte

Mint azt a %RIPOST% is megírta, a zimbabwei hatóságok és a természetvédők szerint az oroszlánt, a Hwangei Nemzeti Park büszkeségét július elején egy éjszaka egy gépkocsi által húzott állattetemmel csalogatták ki a védett területről. A magánterületre csalt ragadozót az íjjal vadászó Mark Palmer amerikai fogorvos megsebesítette, de a sebzett állattal csak 40 órával később, puskával végzett, miután sikerült újra ráakadnia. A jeladós nyakörvet, amelyet egy oxfordi kutatócsoport tett fel az oroszlánra, megpróbálták megsemmisíteni, ám mivel ez nem sikerült, levágták az állat fejét, a tetemet pedig megnyúzták. Az állat illegális kilövéséért állítólag 50 ezer dollárt fizetett az orvos. A zimbabwei sajtóban ezek után azonnal megindultak a találgatások, vajon milyen büntetésre számíthat a vadász. Felmerült a talio, vagyis a megtorlás lehetősége is, ami az afrikai országban még nem elfelejtett szokás. Az Oroszlánkirály tisztelői követelik, hogy a vadászt a szemet szemért, fogat fogért-elv szerint büntessék meg.

Felfüggesztették a vadászt

Az arizonai székhelyű, külföldi vadászatokat szervező Safari Club International illetékese csütörtökön bejelentette, hogy Mark Palmer tagságát felfüggesztette a zimbabwei oroszlán megölése miatt.

Elítéljük a törvénytelen és etikátlan vadászati praktikákat, csak a törvényes vadászati szabályokat támogatjuk, és azokat, akik betartják ezeket a szabályokat

- közölte a szervezet, amelynek világszerte 47 ezer tagja van.
Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a minnesotai fogorvos az oroszlánt egy olyan összeesküvés részeként ölte-e meg, amelynek résztvevői megpróbálják kijátszani a vadállatok illegális kereskedelmére vonatkozó amerikai törvényt.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem egy luxustelefon, de nagyon jó vétel lehet a Samsung Galaxy A55

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-