RIPOSTER

Ezért ugorhatott le a fiatal fiú a budapesti pláza tetejéről

Barátai tanácstalanul állnak a szörnyû öngyilkossági kísérlet előtt, ám a szakember szerint van magyarázat...
  • Szerző: Doris

Látszólag semmi oka nem volt a 23 éves fiúnak arra, hogy szerda délután a mélybe vesse magát az egyik budapesti bevásárlóközpont tetejéről. Bár életben maradt, minden csontja ripityára tört és jelenleg is életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.

"Nem rúgták ki a munkahelyéről, nem szakított vele a barátnője, nem történt semmi olyan az életében, ami okot adott volna erre a borzalomra" - mondta elcsukló hangon a Borsnak a fiú egyik közeli barátja.

Egy másik ismerőse szerint bár semmilyen tragédia nem történt vele, a reményvesztett fiú teljesen megváltozott az utóbbi időben.

Depresszióba esett, volt, hogy órákat bámult maga elé. Fogalmunk sincs, mi lehetett ennek az oka

- tanácstalankodott az aggódó ismerős.

A Bors megkereste Szlobodnyik Csaba szakpszichológust, aki szerint van magyarázat  a fiú tettére. Bár sok öngyilkossági kísérlet valójában csak segélykiáltás, a szakember szerint a fiatal valóban meg akart halni.

"Több fajta öngyilkosságot különböztetünk meg. A magasból történő leugrás nem a „kiáltás a segítségért” kategóriájába tartozik. A nyilvános helyszín pedig egyértelműen arra utal, hogy a fiú szerette volna felhívni magára a figyelmet, ezzel akár bűntudatot okozni valakinek"

- mondta a lapnak a pszichológus.

Az orvosok szerint a fiú, ha életben marad is, soha többé nem fog tudni járni. Péntekig senki sem látogathatta meg.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?