RIPOSTER

Életre szóló élmény Ferenc pápa szentmiséje

A katolikus egyházfő óriási tömeg előtt beszélt szombat délelőtt Csíksomlyón. A nagy találkozásra hívők, zarándokok ezrei voltak kíváncsiak.
  • Szerző: Doris

Boldog, mosolygó emberek, emelkedett hangulat - életre szóló élményt adott a híveknek Ferenc pápa  csíksomlyói szentmiséje szombaton.

A történelmi eseményre 110 ezren regisztráltak, Magyarországról is sokan jöttek, de a szakadó eső és a rossz időjárás miatt nem engedtek be mindenkit a helyszínre. A misén részt vett Áder János magyar köztársasági elnök és Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes is.

Ferenc pápa eredetileg helikopterrel érkezett volna a helyszínre, ám a rossz időjárás miatt végül inkább repülővel repült Marosvásárhelyre, ahonnan egy autókonvojjal jutott Csíksomlyóra.

Ferenc pápa arany rózsával érkezett Csíksomlyóra. A pápák különleges adományát a különböző Mária-kegyhelyeknek szokták ajándékozni a Szűzanya iránti tisztelet kifejezéséül. Ezért a templomból előzőleg a pápai mise helyszínére, a hegynyeregbe szállították az ötszáz éves Mária kegyszobrot.

Ferenc pápa beszédében arra szólította a híveket: ne feledjék, s ne tagadják a múlt összetett és szomorú eseményeit, de ez nem gördíthet akadályt a testvériség elé.

A mise után néhány perccel már ki is sütött a nap Csíksomlyón. Ferenc pápa a mise után a fogyatékokkal élőket áldja meg a kegytemplomnál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?