RIPOSTER

Drámai részletek a Máriabesnyőnél magára hagyott csecsemő ügyében

Gabriella egy egészséges fiúgyermeknek adott életet a házukhoz közeli Besnyő-patak partján. A 7 hónapra született kisbabának elvágta a köldökzsinórját, majd magára hagyta a csalitosban.
  • Szerző: RIPOST

"Mindennap járok egyet a kutyámmal, ez tegnap is így történt. Kettőkor indultunk, még be is néztem a patakhoz, de nem láttam semmit. Fél óra múlva, amikor a másik irányból jöttünk vissza, a kutya előreszaladt. Amikor odaértem, megfagyott a vér az ereimben! Egy újszülött kisbaba nyöszörgött a fűben anyaszült meztelenül! A köldökzsinór is ott lógott mellette. Hirtelen azt se tudtam, mihez kezdjek, rohantam be a lakásba, és hívtam a mentőket és a rendőröket. Aztán visszamentem egy törülközővel, bebugyoláltam a kicsit, és bevittem. Ekkorra már megérkeztek a mentők is" – emlékezett vissza a Blikknek Sándor Gyula, aki megtalálta a kisbabát Máriabesnyőnél.

Sok mindent láttam már, de a tegnap történteket sosem felejtem el

- mondta a férfi.

Itt lakott velünk a lányom, és egész végig titkolta, hogy várandós

– csóválta a fejét Mária, a kisbaba nagymamája.

"Tudtuk, hogy van egy udvarlója, de nem volt hivatalos a kapcsolat. Az utóbbi időben eltávolodott tőlünk. Tegnap délután telefonon hívott, hogy nagy bajban van. A patakpartról tért vissza, és ömlött belőle a vér. Azt mondta, hogy menstruál. Megmosakodott, és elment itthonról a kutyával, a templomnál találták meg. A rendőröktől tudtam meg én is, hogy a patak partján szülte meg a gyermekét, hét hónapra" – fejtegette a lapnak Mária.

Nagyon megviseltek a történtek, felneveltem hét gyermekem és egy unokám, ez a kisfiú is elfért volna nálam. Ha lehetőség van rá, kérni fogom, hogy én gondozhassam! 

- mondta az asszony.

A Pest megyei nyomozók emberölési kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki és vették őrizetbe Gabriellát, majd indítványozták a letartóztatását. A kisfiú a kistarcsai kórházba került, és a nagymama tudomása szerint jól van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?