9 hónapja

Havazás nem lesz: Fagyos reggelekre számíthatunk

Beütött az igazi tél, az időjárás nem viccel, sapka, sál kötelező!

Kedden a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre erősen felhős maradhat az ég, a Dunántúl keleti felén naposra fordul az idő.

Fotó: Pixaby

Főleg a Tisza vonalában fordulhat elő kisebb vegyes csapadék. Az élénk északnyugati szél estére mérséklődik. Reggel -5, és 0, délután 0 és +5°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk: napos és tartósabban rétegfelhős tájak váltakoznak. Csapadék nem lesz. Reggel kemény fagy lehet, délután is csak +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – írta meg a koponyeg.hu

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá az időnként megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti. A reggeli órákban érezhető hideg miatt a mozgásszervi betegségben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet, korábbi csonttörések helye fájdalmassá válhat. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!