Létrehozva: 2021.12.19.

Újabb genderőrület, a lányokat fiúnéven, a fiúkat lánynéven szólítják

Svájci kisfiúk ezentúl lány, a kislányok fiúnevet is választhatnak maguknak az általános iskolában.

A svájci Vaud kantonban az iskolai tanulók saját maguk dönthetnek arról, hogy milyen keresztnevet akarnak használni, függetlenül biológiai nemüktől. Már az általános iskolában!

Fotó: Shutterstock

A döntést azért hozta az egymilliós svájci kanton, mert a szülők – az ultraliberális kanton vezetése szerint – nem kellően fogékonyak az LMBTQ-világra és például otthon egy fiút csak fiú néven hajlandók hívni. A szélsőséges LMBTQ-propaganda újabb, minden túlzás nélkül elrettentő példája, amikor a szélsőbaloldali, ultraliberális politika beleavatkozik a gyereknevelésbe – írja az Origo.

A tartományi oktatási minisztérium irányelvben mondta ki, hogy a majd egymilliós, francia ajkú kantonban mostantól az általános iskolás diákok maguk dönthetnek arról, hogy milyen keresztnevet akarnak használni az iskolában, függetlenül a tanuló biológiai nemétől.

Tehát, akár egy 10 éves kisfiú is dönthet úgy, hogy ezentúl lánynak tekinti magát és a tanára szólítsa őt egy női néven.

A Le Temps napilap internetes felületére érkező olvasói kommentek között nem találunk olyat, amely szerint ez a változás helyes lenne, vagy jó irányba menne, ellenkezőleg. A kommentelők közül sokan inkább azt szeretnék, ha az iskolákban azzal foglalkoznának, hogy a gyerekek tanuljanak meg helyesen írni, számolni, ragozni, de sokan arról írnak, hogy az új irányelv nem más, mint „a baloldal szokásos és jól ismert túlkapása„, „klasszikus megnyilvánulása, amelynek a realitásokhoz és a valódi problémákhoz semmi köze”. A baloldal társadalmi változásokkal, reformokkal foglalkozik, miközben alapvető feladatkörével teljes mértékben felhagyott és már egyáltalán nem képviseli sem a munkásokat, sem a rászorulókat. Kezdenek mindenütt domináns szerepet játszani az oktatásban, kultúrában...- olvasható az egyik hozzászólásban.

Nemváltó babákkal is hülyítik a gyerekeket Fotó: mashable.com

Az Origo már korábban írt arról, hogyan akarják a szélsőségesen liberális, baloldali lobbi hatására és nyomására megváltoztatni a francia nyelv több évszázados szabályrendszerét, a nőnemű és hímnemű névmások mellett egy harmadik, semleges névmás bevezetésével és ehhez kapcsolódóan a helyesírás szabályaink megváltoztatásával Franciaországban, de mindez érintené természetesen Belgium és Svájc francia anyanyelvű részét is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadköteles korú férfiakra vadásznak a kényszersorozók Kárpátalján

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: csökkenteni kell a benzin árát

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Gázolt a metró Budapesten, de most már lehet normálisan közlekedni

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-