10 hónapja

Démoni megszállottsággal lendült támadásba a magyar nő, 11 és fél évet kapott

A vádlott a bűncselekményt megelőző napokban kábító hatású szert fogyasztott.

Egy nő, 10 évig élt élettársi viszonyban a sértett férfival a közös családi házban. Ám miután a kapcsolatuk 2013-ban megszakadt, a nő külföldön prostiként dolgozott, és időnként drogozott is.

Fotó: Pixaby

2019 júliusában aztán végleg hazatért Magyarországra, addigra azonban az exe összejött egy másik nővel. Ennek ellenére a pár befogadta a férfi volt kedvesét, ám az mégis úgy érezte, ki akarják semmizni, el akarják venni a lakását.

A vádlott végül idehaza is kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott. 2019. szeptember 14-én pedig azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. A késő esti órákban papír zsebkendő darabokat égetett el, szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is. Éjszaka a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, valamint a nappaliban lévő ülő-fekvőbútort meggyújtotta, majd a Tiszakécskei Rendőrőrsre

ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a sértettekre.

Három óra körül a sértett férfi arra ébredt, hogy tűz van, felébresztette az élettársát, akivel előbb az utcára menekültek, majd visszamentek a lángoló épületbe, hogy kimentsék a vádlottat is, mivel nem tudták, hogy a nő időközben már elhagyta az épületet. A tűzoltókat egy járókelő értesítette. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált. Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés, erős felindulásban elkövetett emberölés megállapítása miatt, másodlagosan enyhítés érdekében élt fellebbezéssel, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol a nőt 11 év 6 hónapra ítélték.

Az ítélet jogerős.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!