tóth gabi
A koronavírus világjárvány kitörése után sikerszakmává vált a futárkodás, hiszen a karantén alatt rengetegen rendelik házhoz a napi betevőjüket. De milyenis a futárélet?
Mindenki találkozott, látott vagy beszélt már ételfutárral, de vajon hogyan élnek és dolgoznak a négysajtos napszámosai? A Borsnak nyilatkozó futár szerint nagyon felhígult a szakma. Mert igen, ez egy szakma, aminek vannak íratlan szabályai.
„Tavaly tavasszal, amikor beütött a krach, minden kirúgott vendéglátós autóba, motorra vagy biciklire pattant, és nem értik, hogy is megy ez. Persze, azért neveljük őket” – mondja az egyik futár, aki azt is elárulja, hogy igencsak meg szokták büntetni azokat a kollégákat, akik nem tisztelik a szabályokat.
„Mindig van egy-két bunkó. Bepofátlankodik eléd az étteremben a pultnál vagy autóval rááll a kollégáira úgy, hogy azok nem tudnak kiállni. Nekik szólnak ezek a jelzésértékű akciók” – teszi hozzá Dani, aki naponta 9-12 órát dolgozik, általában ebédidőben és este, amikor pörgősebb a város. Azt mondja: nagyon fárasztó ez a munka, és hamar ki lehet benne égni.
Arról, hogy pontosan miként büntetik a renitenseket, a Bors szombati lapszámában olvashatsz!